Το έκτο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" ήταν από την αρχή ξεχωριστό, καθώς γινόταν για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο. Το στάδιο άρχισε να γεμίζει από νωρίς, με την Αναντολού Εφές και την Μακάμπι Τελ Αβίβ να χαρίζουν θεάμα στο κοινό στο πρώτο "πιάτο" της ημέρας και την τούρκικη ομάδα να φεύγει θριαμβεύτρια με 89-66.

Με όπλο την επίθεση οι δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο

Μπορεί να ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας ουσιαστικά για την Αναντολού Εφές και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά αυτό που ζούσαν οι παίκτες στο Καλλιμάρμαρο ήταν εντυπωσιακό, με τον Σέιν Λάρκιν να μπαίνει στο παρκέ εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c3c87iry0x)
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ με όρεξη να παίξουν περισσότερο επίθεση παρά άμυνα, με το 13-12 στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης να το δείχνει ξεκάθαρα, έχοντας στο μυαλό τους οι δύο προπονητές ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν δοκιμές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c39n7ra7oh)
Όσο περνούσε ο χρόνος βέβαια, οι δύο ομάδες άρχισαν να "σφίγγουν" τα λουριά, με το στατιστικό που έκανε εντύπωση ήταν πως ελάχιστα κυνηγούσαν τα σουτ έξω από τα 6,75 έχοντας ξεκάθαρα ως πρωταγωνιστές του ψηλούς στο 21-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

Σκληρό ντέρμπι στο ημίχρονο ανάμεσα σε Εφές και Μακάμπι

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν, με τις δύο αντιπάλους να είναι αρκετά άστοχες τόσο μέσα όσο κι έξω από τη ρακέτα, την ώρα που στο γήπεδο βρισκόταν ο πρώην προπονητής της Εφές και νυν του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c3ae0v2us9)
Μιλώντας για αποθέωση, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έγινε αποδέκτης πολλών χειροκροτημάτων με το 28-28 στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου να δείχνει τη θέληση των δύο ομάδων να δοκιμάσουν πράγματα που θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στην πρεμιέρα του στη Euroleague σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c3djcccx5d)
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε μ' ένα εντυπωσιακό τρίποντο του Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος θα πάρει φέτος τις περισσότερες επιθέσεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ, μετά τη φυγή των Μπράουν και Μπάλντουιν, με την Εφές να προηγείται με 39-38 μετά τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c3wxrnnt61)

Στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκε στον αγώνα μόνο η Εφές κι έστειλε τη διαφορά στο +18

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε ξανά στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Εφές να προσπαθεί να ξεφύγει στο σκορ, αλλά κάθε φορά που έφτανε τη διαφορά στους 7 πόντους, η Μακάμπι επέστρεφε, με το 49-47 να δείχνει την εικόνα του αγώνα στα τρία πρώτα λεπτά της περιόδου.

Κάπου εκεί όμως οι παίκτες της τούρκικης ομάδας πάτησαν... γκάζι και μ' ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 15-2, έφεραν τη διαφορά στο +15(64-49) και έδειξαν πως θέλουν περισσότερο τη νίκη, ακόμη κι αν πρόκειται για φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

Οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν να μείνουν στη διεκδίκηση της νίκης κυρίως με βολές που κέρδιζαν, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, ολοκληρώνοντας τα 30 λεπτά της αναμέτρησης στο +18 (71-53) με τον Ελάιτζα Μπράιαντ να είναι σε εντυπωσιακή κατάσταση.

Νίκη από τα παλιά για την Αναντολού Εφές απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο πιο εύκολα γίνονταν τα πράγματα για τους Τούρκους, με την άμυνα της Μακάμπι να φαίνεται πως δεν ήθελε να ασχοληθεί περαιτέρω με την αναμέτρηση και τη διαφορά των 18 πόντων (80-62) να παραμένει στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου.

Η κυριαρχία της Εφές κάτω από τη ρακέτα με τους Οτούρου και Οσμάνι ήταν ξεκάθαρη, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος τόσο οι παίκτες του Μιγιάτοβιτς έβρισκαν το... χέρι τους έξω από τα 6.75 εκτοξέυοντας τη διαφορά στο +22 (84-62) λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. 


Τα δεκάλεπτα: 21-20, 39-38, 71-53. 89-66