Μετά την νικηφόρα πρεμιέρα της ΑΕΚ Β' και ΑΕΛ στη φετινή Super League 2, δυο ακόμα ομάδες ξεκίνησαν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που θα διεκδικήσει την επιστροφή του στα... μεγάλα σαλόνια και ο Καμπανιακός που θέλει να πρωταγωνιστήσει και το έδειξε με το... καλημέρα!

Νίκες για ΠΑΣ Γιάννινα και Καμπανιακό στην πρεμιέρα τους στη Super League 2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινά την προσπάθεια της επιστροφής του στη Super League με... νίκη! Στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα της Super League 2 έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Εθνικού Κεραμιδίου επικρατώντας με 1-0, με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης να έρχεται από την... άσπρη βούλα στο 68' με σκόρερ τον Τζίνο.

Ο Ουρουγουανός ανατράπηκε στο 65' και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την εκτέλεση όπου και ευστόχησε από τα 11 βήματα διαμορφώνοντας το τελικό 0-1 για τους Ηπειρώτες που αν και ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια οι προσπάθειες τους σταματούσαν στις περισσότερες περιπτώσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. 

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Κυριαζής): Καραγκιόζης, Κόλα, Μακρυδάκης, Κλιγγόπουλος, Παλαμίδης, Μπάλλας (84′ Τσουμάνης), Μπούζας, Κόκκορης (73′ Κριμιτζάς), Σιατραβάνης, Κρυεμάδι (60′ Πανίδης), Νότας (73′ Τουλίκας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πομς): Αθανασίου, Ρίντερ, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Σόρια, Λούπας, Μπεγκάλα, Τζίνο, Χαΐνριχ (88′ Λεό), Β. Αθανασίου (70′ Νικολιάς), Μάντζης (60′ Σέποβιτς)

Στο άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ακριβώς ώρα, ο Καμπανιακός με επίδειξη δύναμης υπέταξε 2-0 τη Νίκη Βόλου στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη Super League 2. Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν στον πάγκο τους τον Κωνσταντίνο Γεωργιάδη, τον Έλληνα προπονητή που οδήγησε τον Πανιώνιο στην άνοδο.

Ο Πέττας έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς στο 48' για τους γηπεδούχους με σουτ, ενώ στο 79ο λεπτό ο Φροσύνης με σουτ που εξαπέλυσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 "κλειδώνοντας" τη νίκη για την ομάδα του σε καίριο σημείο.

Καμπανιακός (Γεωργιάδης): Γιακουμής, Γαρύφαλλος (88′ Διαμαντόπουλος), Σαρβανίδης (88′ Παπακωνσταντίνου), Έππας, Κολλαράς, Ν. Καθάριος (32′ λ.τ Πέττας), Φροσύνης, Κωτσόπουλος (77′ Μανιός), Ντουμάνης, Σέχου, Παπαστεριανός.

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος): Σούλης, Οικονομόπουλος, Κούφας (76′ Βερνάρδος), Νταμιάν, Σαλαμούρας (55′ Λίταινας), Τσιλιγγίρης, Σπυρίδης (55′ Δούμτσης), Ταβάρες, Βλάχος, Αρίας (80′ Ματάους), Τζιώρας (80′ Εντ Κάρλος).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον Α' όμιλο

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

ΑΕΛ – Καβάλα 2-1

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Καμπανιακός – Νίκη Βόλου 2-0

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

17:00 ΠΑΟΚ Β’ – Ηρακλής

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

14:00 Διαγόρας – Μακεδονικός