Ο πρώτος τίτλος στην Ισπανία κρίνεται πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν, με το παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης να ξεχωρίζει στα ημιτελικά του Σούπερ Καπ, με τη "Βασίλισσα" να είναι καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και να επικρατεί με 89-83.

Ισχνό προβάδισμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη περίοδο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στη μάχη αρχικά "μουδιασμένοι", μη μπορώντας να βρουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει ένα προβάδισμα έξι πόντων (4-10) στα πρώτο πέντε λεπτά του αγώνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μ' ένα επιμέρους σκορ 7-0 πήρε γρήγορα το προβάδισμα, με τον Ράταν Μέις να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της "Βασίλισσας" και να ξεκινάει με περίεργο θα έλεγε κανείς τρόπο, έχοντας 1/5 βολές, με τη μία εξ' αυτών να είναι... έρμπολ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους "μερέγχες" να έχουν ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (20-18) με τον Φακούντο Καμπάτσο να ανεβάζει αρκετά την απόδοση του σε άμυνα και επίθεση, γεγονός που επηρεάσε πολύ το παιχνίδι της ομάδας του Τσους Ματέο.

Τζαμπάρι Πάρκερ και Μπριθουέλα έστειλαν την Μπαρτσελόνα προηγούμενη στα αποδυτήρια

Τα πράγματα δε διαφοροποιήθηκαν πολύ στη δεύτερη περιόδο, με την Ρεάλ Μαδρίτης να φτάνει τη διαφορά στο 8 (32-24), έχοντας κυρίως ως πρωταγωνιστή κάτω από τη ρακέτα τον Σερτζ Ιμπάκα, ο οποίος με δύο εντυπωσιακά μπλοκ έκανε αισθητή την παρουσία του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c5e5ziua41)
Οι "μπλαουγκράνα" δεν άργησαν να φέρουν ξανά το παιχνίδι στα μέτρα τους, καθώς μ' ένα δικό τους επιμέρους σκορ 0-8 ισοφάρισαν σε 32-32, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος τους ημιχρόνου, με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να είναι ο πρωταγωνιστής της αντεπίθεσης.

Η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια δε σταμάτησε εκεί και με τον Μπριθουέλα να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη μ' έναν πόντο (41-42), δείχνοντας πως μπορεί να κοντράρει στα μάτια τη "Βασίλισσα" στην αρχή της φετινής σεζόν.

Ξέφυγε στο σκορ η Ρεάλ Μαδρίτης, επέστρεψε με Αμπρίνες η Μπαρτσελόνα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πολύ καλύτερα στο παρκέ και μ' ένα γρήγορο σερί βρέθηκε μπροστά στο σκορ με +7 (53-46), με τον Αμπάλδε να είναι ο... εξολοθρευτής για την ομάδα του Ματέο που πετύχαινε δύσκολα καλάθια σε κρίσιμα σημεία.

Η διαφορά έφτασε μάλιστα και το +12 (60-48) με διαδοχικά σουτ από πλευράς "Βασίλισσας" με τέσσερα λεπτά να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου και τη Μπαρτσελόνα να μη μπορεί να βρει εύκολα πόντους που θα της δώσουν ψυχολογία και θα μειώσουν το σκορ.

Τη λύση έδωσε ο Αμπρίνες, ο οποίος μπορεί να μη φαινόταν μέχρι εκείνο το σημείο στο παρκέ, αλλά με δύο δύσκολα συνεχόμενα τρίποντα έφερε τη διαφορά στους 6 (67-61) στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα κι έβαλε την ομάδα του ξανά στη διεκδικήση της πρόκρισης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c64tt6wak1)

Η οξυδέρκεια του Καμπάτσο έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ στο φινάλε του αγώνα

Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο οι άμυνες έπαιξαν το δικό τους ρόλο, με την Μπαρτσελόνα να φέρνει γρήγορα τη διαφορά στους 2 πόντους (69-67) έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και ουσιαστικά το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή για τις δύο αντιπάλους.

Ο Ματέο προσπαθούσε να βρει λύσεις για να σκοράρει και έφερε κακήν κακώς από τον πάγκο τον Έντι Ταβάρες, ο οποίος έδωσε τη δική του λύση 3:30 πριν το φινάλε της αναμέτρησης, δίνοντας ένα έτοιμο καλάθι στον Ντεκ που έστειλε τη διαφορά στο +4 (75-71).

Ο Άντερσον μ' ένα απίστευτο προσωπικό καλάθι έφερε το παιχνίδι στα ίσα (75-75) δύο λεπτά πριν το τέλος, με τον Αμερικάνο να σηκώνεται μπροστά στον Έντι Ταβάρες και να τον κερδίζει ολοκληρωτικά, δίνοντας ακόμη περισσότερες ελπίδες στους οπαδούς των "μπλαουγκράνα".

Οι μεγάλοι παίκτες των δύο ομάδων εμφανίζονταν στο τέλος, με τον Μάριο Χεζόνια αυτή τη φορά να βάζει ένα αδιανόητο καλάθι και φάουλ μπροστά στον Τζαμπάρι Πάρκερ και να δίνει στη "Βασίλισσα" το προβάδισμα (80-77) 1:20 πριν το φινάλε του ημιτελικού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c6rs1nib5d)
Το φινάλε "γράφτηκε" με δύο πρωταγωνιστές, με τον Καμπάτσο από τη μία να γίνεται ο ήρωας για τη Ρεάλ Μαδρίτης με εντυπωσιακές άμυνες και δύσκολα καλάθια και τον Γιαν Βέσελι από την άλλη να είναι ο... μοιραίος για τους "μπλαουγκράνα" με το κρίσιμο λάθος 40" δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-42, 67-61, 89-83