Με διαφορετική ψυχολογία διασταύρωσαν τα ξίφη τους Παναιτωλικός και Asteras AKTOR στο Αγρίνιο για την 5η αγωνιστική της Super League. Από τη μία οι Αγρινιώτες προέρχονταν από σπουδαία "λευκή" ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και από την άλλη, οι Αρκάδες από εντός έδρας ήττα με τον Ατρόμητο. Ένας ήταν ο κοινός στόχος και αυτό οι τρεις βαθμοί!

Ο Κλοντ Μακελελέ έκανε την πρώτη του... εμφάνιση στον πάγκο του Astera AKTOR, πήρε την πρώτη... γεύση από το ελληνικό πρωτάθλημα και ήθελε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με τι άλλο; Με νίκη! Μπορεί να μην ήρθε όμως είδε την ομάδα του να "αντέχει" με 10 παίκτες λόγω κόκκινης κάρτας του Τριανταφυλλόπουλου (69') απέναντι στους Αγρινιώτες που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Το τελικό 1-1 δείχνει "φτωχό" σε σχέση με τις ευκαιρίες του αγώνα όπου οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι! Λαμόνακο ο σκόρερ των γηπεδούχων (35'), Γιαμπλόνσκι των φιλοξενούμενων (28').

Πήρε την ισοπαλία ο Asteras AKTOR στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό στο ντεμπούτο του Μακελελέ

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός. Οι δυο ομάδες έδειχναν διάθεση να προσφέρουν ωραίο θέαμα και φουλ... επίθεση! Ο Asteras AKTOR ήταν πιο απειλητικός και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ "άγγιξε" το 0-1 στο 19ο λεπτό με τον Χουχούμη ο οποίος εξαπέλυσε φοβερό μακρινό διαγώνιο σουτ το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c5tdv4y1ap)
Αν και ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, η πίεση και η ανωτερότητα των Αρκάδων στον αγωνιστικό χώρο απέδωσε καρπούς και έφερε το 0-1 με τον Γιαμπλόνσκι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και απόκρουση του Τσάβες σε κεφαλιά του Ντελί, είδε τη μπάλα να... στρώνεται μπροστά του και με δυνατό σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας λογαριασμό στο ματς για την ομάδα του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c5tzv9xvj5)
Μετά το... σοκ οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές με στόχο να βρουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Η... απάντηση ήρθε επτά λεπτά αργότερα (35') με τον Λομόνακο ο οποίος μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και γύρισμα του Τορεχόν "εκτέλεσε" με εξ' επαφής προβολή για το 1-1 εν μέσω... έξαλλων πανηγυρισμών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c61quhvxpd)
O Παναιτωλικός μπήκε... φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να απειλήσει και είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 56' με τον σκόρερ του και αρκετά... δραστήριο Λομόνακο ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει με εξ' επαφής τελείωμα τον Παπαδόπουλο που έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια και... γλίτωσε την ομάδα του από το γκολ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c6xwkc1hu1)
Αν και ο Asteras AKTOR επιχειρούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι και να πάρει ξανά τα ηνία μετά το πρώτο 30λεπτο που κυριαρχούσε, οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην όταν και έμεινε με 10 παίκτες. Αν και αρχικά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα του Τριανταφυλλόπουλου στον Μπελεβώνη, μετά από έλεγχο του VAR και on field review άλλαξε την αρχική του απόφαση και απέβαλλε τον Έλληνα στόπερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c78nnrrfmp)
Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και λίγο έλειψε να κάνουν το 2-1 στο 82' με τον Λιάβα. Ο αρχηγός του Παναιτωλικού εξαπέλυσε "κεραυνό" και είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας το οποίο του στέρουσε το γκολ και το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Παναιτωλικός πίεζε ολοένα και περισσότερο, είχε "κλείσει" τον Astera AKTOR στα καρέ του τα οποία σφυροκοπούσε αδιάκοπα, απείλησε με σουτ του Αντρίγια Μαϊντέβατς στο 90+5' ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Οι Αρκάδες "κράτησαν" με νύχια και με δόντια την ισοπαλία και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες, Μπουζούκης (76' Λουίς), Μπελεβώνης (76' Κουρί), Ντίας (Ρόα), Λομόνακο (76' Μάντεβατς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ AKTOR: Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι, Κάστανο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (88' Τζανδάρης) , Μουνιόθ, Καλτσάς (88' Παλάσιος), Μπαρτόλο (71' Γκαρθία), Άνταμ (59' Αλάγκμπε), Κρέσπι

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c7qulomofd)