Μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να έχασε τον Μάικλ Ολίσε, που κάνει θραύση με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά κράτησε το "Σέλχαρστ Παρκ" αλώβητο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πέμπτη συνεχή φορά στην Premier League. Από τον Ιούλιο του 2020 έχουν να ηττηθούν οι Λονδρέζοι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έκανε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όμως αφού κυρίως λόγω του Χέντερσον δεν κατάφερε να σκοράρει, έμεινε χωρίς γκολ. Η Πάλας είχε, πάντως, μια φανταστική ευκαιρία στο 65', όμως ο Ονάνα έκανε τη διπλή απόκρουση της χρονιάς, πρώτα στην προσπάθεια του Ενκέτια και έπειτα, ένα αριστούργημα, στο εναέριο πλασέ του Σαρ από κοντά. 



Πλέον, η Πάλας έχει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες στα τρία τελευταία παιχνίδια τους στο "Σέλχαρστ", ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ρόι Χόντγκσον δεν έχουν πετύχει γκολ ακόμη στο πρώτο ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα. Έχουν, μάλιστα, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Από τη μεριά της, η Γιουνάιτεντ παραμένει... κακομοίρα, αφού με τον πόντο που πήρε έφτασε τους επτά, ήδη πέντε από το γκρουπ των πρωτοπόρων, και είναι 11η. 

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Απόλυτη κυριαρχία 

Παραμένει πολιτισμικό σοκ να βρίσκει ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κενά σε ομάδα όπως η Κρίσταλ Πάλας, ακόμα και σε εκτός έδρας παιχνίδι. Η Γιουνάιτεντ προερχόταν από νίκη -έστω και για το League Cup που κάνει αισθητή διαφοροποίηση με την Premier League- 7-0 με την Μπάρνσλεϊ και οι προοπτικές της να συνεχίσει νικηφόρα και να μη σταματήσει η λήψη της ψυχολογικής ώθησης ήταν καλές. 

Το παιχνίδι έγινε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Ο Έζε και ο Ματετά δεν μπορούσαν να γίνουν παραλήπτες της μπάλας για την Πάλας, η οποία είχε πρόβλημα να κάνει κατοχή και να κυκλοφορήσει και η Γιουνάιτεντ είχε δεύτερες επιθέσεις και μάλιστα έβρισκε αρκετά συχνά κενή την αριστερή πλευρά της άμυνας των Λονδρέζων κενή. Κυρίως διότι γινόταν προφανής ο λόγος που επέλεξε τον Γκαρνάτσο αντί του Ράσφορντ ο Τεν Χανγκ. 

Ο Αργεντινός τραβούσε τον αριστερό αμυντικό, Λακρουά, μέσα στην περιοχή της ομάδας του, αφού η μετατροπή του σε ψευτοεννιάρι -ένας Λιτμάνεν στον Άγιαξ του Λουίς φαν Χάαλ που περισσότερο έπαιζε ακριβώς πίσω από το φορ παρά αριστερά ή δεξιά του- γεννούσε λογιώ λογιώ προβλήματα για την Πάλας. 



Η Γιουνάιτεντ κυριάρχησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Πιο κραυγαλέα, το διπλό δοκάρι στο 27', με τον Γκαρνάτσο, αρχικά, και τον Μπρούνο Φερνάντες, ελάχιστα αργότερα, να το σημαδεύουν στην ίδια φάση. 

Όλα τα άλλα, ήταν ο Χέντερσον. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο τερματοφύλακας της Πάλας είχε κάνει περισσότερες επαφές από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του, με την εξαίρεση του Ενκέτια, ο οποίος κρατούσε ηρωικά την μπάλα. Ο Χέντερσον νίκησε κατ' επανάληψη τον Ματέις ντε Λιχτ, τον Γκαρνάτσο και οποιονδήποτε άλλο προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του. 

Η Πάλας είχε μια καλή στιγμή στο 44', με την προσπάθεια του Έζε να αποκρούει ο Ονάνα. 

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άλλαξαν τα κόζια


Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση διαφοροποιήθηκε, με την Πάλας να είναι πολύ πιο επιθετική. Χρειάστηκε, βέβαια, ξανά ο Χέντερσον, ιδίως στη νέα προσπάθεια του Γκαρνάτσο να σκοράρει από μακριά. 

Η Πάλας εξισορρόπησε το παιχνίδια και πήρε ένα βαθμό που η πικρή αλήθεια για τη Γιουνάιτεντ είναι πως πέρυσι θα ήταν... τρεις. 

Το πανόραμα της Premier League (5η αγωνιστική)

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική): Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 3-0 (26', 28' Ντίας, 37' Νούνιες), Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 0-3 (4', 18' Τζάκσον, 47' Πάλμερ), Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0, Φούλαμ-Νιούκαστλ 3-1 (5' Χιμένες, 22'΄Σμιθ Ρόου, 90+2' Νέλσον-46' Μπαρνς), Άστον Βίλα-Γουλβς 3-1 (73' Γουότκινς, 88' Κόνσα, 90+4' Ντουράν-25' Κούνια), Τότεναμ-Μπρέντφορντ 3-1 (8' Σολάνκε, 28' Τζόνσον, 85' Μάντισον-1' Μπιούμο), Σαουθάμπτον-Ίπσουιτς 1-1 (5' Ντίμπλινγκ-90+5' Μόρσι), Λέστερ-Έβερτον 1-1 (74' Μαβιντίντι-12' Ντιαγέ).

Το πρόγραμμα (5η αγωνιστική-22/9): 16:00 Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ, 18:30 Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ.