Η Γαλατάσαραϊ θα υποδεχθεί στην πρεμιέρα της στη League Phase του Europa League τον ΠΑΟΚ (25/9-22:00) ευρισκόμενη σε κατάσταση δαιμονιώδη. Έξι νίκες σε ισάριθμα ματς της Super Lig, πέρασμα από το "Σουκρού Σαράτσογλου" και τη Φενέρμπαχτσε, 3-1, που ίσως θεώρησε πως θα έπαιρνε εκδίκηση για τα περυσινά και αύξηση στην απόσταση, στους πέντε βαθμούς, μία διαφορά που την περασμένη σεζόν ήταν εχέγγυο τίτλου. 



Ο Οκάν Μπουρούκ έκανε... ματ στον Ζοσέ Μουρίνιο, που ζει και αναπνέει για τέτοια παιχνίδια. Ο Λούκας Τορέιρα εξέθεσε τους τρεις πίσω από τον Έντιν Τζέκο και την απόσταση που είχαν οι δύο αμυντικοί χαφ της Φενέρ μεταξύ τους και αυτό αποδείχθηκε και με την προσπάθειά του στο 20', που έφερε την γκάφα από τον Ντομινίκ Λιβάκοβιτς και το αυτογκόλ. 

Η Γαλατά προηγήθηκε με δύο γκολ στο 27', όταν οι σούπερ σταρ της συνδυάστηκαν: ο Βίκτορ Όσιμεν βρήκε τον Ντρις Μέρτενς, με τον Βέλγο να τελειώνει τη φάση για το 2-0. 

Ο Τορέιρα έπαιξε σημαντικό ρόλο και για το τρίτο της φιλοξενούμενης, στο 59', αφού από το δικό του πόδι έφυγε η μπάλα για να βρει τον Γκάμπριελ Σάρα, που έδωσε διαστάσεις περιπάτου στη νίκη. Η Φενέρ μείωσε με το πέναλτι του Τζέκο, μετά την ποινή του Αμπντουλκερίμ Μπαρντακτσί στο 61', όμως η Γαλατά διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμά της. 

Γαλατάσαραϊ (Οκ. Μπουρούκ): Μουσλέρα, Αϊχάν (86' Νέλσον), Σάντσες, Μπαρντακτσί, Γιάκομπς, Τορέιρα (84' Κουτλού), Σάρα (84' Ντεμιρμπάι), Γιλμάζ (84' Γέλερτ), Μέρτενς (75' Σαλάι), Ακγκούν, Όσιμεν. 

Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων: Του έδωσε και κατάλαβε η Σλάβια

Άλλοι δύο αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, η Σλάβια Πράγας και η Βικτόρια Πλζεν, συγκρούστηκαν στην Τσεχία για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Σλάβια νίκησε 3-0 και πέρασε μπροστά στη βαθμολογία, φτάνοντας τους 22 βαθμούς και αφήνοντας τη Βικτόρια πέντε πίσω και τη Σπάρτα Πράγας, με παιχνίδι λιγότερο, τρεις.



Το ματς κρίθηκε εν πολλοίς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τους Λούκας Τσόρι και Τόμας Πρόβοντ να σκοράρουν μέσα σε ένα τρίλεπτο, από το 45+1' έως το 45+3', το πρώτο με πέναλτι. Η Σλάβια είχε προηγηθεί στο 10' με τον Γιαν Μπόριλ.