Μπορεί να μην έχει πείσει στο 100% με την εικόνα της στη La Liga η Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό που όμως κάνει τη διαφορά είναι οι αστέρες της που με μια, δυο προσωπικές ενέργειες μπορούν να δώσουν τους τρεις βαθμούς. Κάπως έτσι συνέβη και στον αγώνα της "Βασίλισσας" με την Εσπανιόλ για την 6η αγωνιστική στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η δεύτερη σερί νίκη για τους Μαδριλένους... ήρθε και τους "εκτόξευσε" στους 14 πόντους και στην δεύτερη θέση και στο -1 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα που έχει παιχνίδι λιγότερο.

Το τρίποντο δεν ήρθε έτσι... απλά! Χρειάστηκε να "μιλήσει" στα δύσκολα ο Βινίσιους που αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή και πήρε από το... χέρι τους "μερένχες" για να υπογράψει τη νίκη με γκολ και ασίστ. Γκολ πέτυχε και ο Ροντρίγκο, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ που ήταν αρκετά δραστήριος όμως η μπάλα δεν του έκανε σε αρκετές περιπτώσεις το... χατίρι, έδωσε ασίστ στο τρίτο γκολ της ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 από την άσπρη βούλα.

Κυρίαρχη η Ρεάλ Μαδρίτης, η μπάλα δεν έκανε το... χατίρι στον Εμπαπέ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να επιβάλλει από νωρίς το παιχνίδι της και να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο κάτι που κατάφερε να το κάνει και με το... παραπάνω! Η επίθεσή της πετούσε... φωτιές ωστόσο η μπάλα δεν έκανε σε πολλές περιπτώσεις το χατίρι στους Μαδριλένους και ιδιαίτερα στον Κιλιάν Εμπαπέ που απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις.

Μόλις στο 3ο λεπτό, η "Βασίλισσα" απείλησε με σέντρα-σουτ του Γκαρθία, στο 11' με κεφαλιά του Μιλιτάο που κατέληξε πάνω από το δοκάρι, ενώ η πρώτη τεράστια ευκαιρία σημειώθηκε στο 11ο λεπτό όταν και ο Γκιουλερ έδωσε με το κεφάλι τη μπάλα στον Εμπαπέ ο οποίος από θέση βολής δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαθρία και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας την συντριπτική κατοχή και την μια ευκαιρία μετά την... άλλη, η Ρεάλ κυριαρχούσε ωστόσο τα "χαλούσε" στην τελική ενέργεια. Ο γκολκίπερ της Εσπανιόλ είχε μπόλικη... δουλειά! Στο 14' μπλόκαρε σουτ του Γκιουλέρ, στο 19' εξουδετέρωσε μακρινό σουτ του Γκαρθία, ενώ μόλις δυο λεπτά αργότερα (21') μπλόκαρε με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα σε σουτ του Εμπαπέ από το ύψος της περιοχής.


Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν αρκετά δραστήριος και "έπαιρνε" πάνω του αρκετές από τις επιθέσεις της Ρεάλ Μαδρίτης ωστόχο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε εκ νέου προσπάθεια στο 28' που απείλησε με αδύναμο πλασέ από δύσκολη γωνία. Ο Βαλβέρδε "ζωγράφιζε" ανασταλτικά και περιορίζε κάθε απόπειρα αντεπίθεσης από πλευράς Εσπανιόλ.

Ανέλαβε δράση και ο Μπέλιγχαμ για τους "μερένχες" που απείλησε στο 37' με σουτ του έξω από την περιοχή το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο αντίπαλος γκολκίπερ, ενώ λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους (43') δοκίμασε εκ νέου μακρινό σουτ το οποίο κατέληξε πάνω από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν... άρδην και η μπάλα μπήκε στα δίχτυα. Σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και για τις δυο ομάδες. Η Εσπανιόλ που είχε και μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 48' με σουτ του Ρομέρο που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι, άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 54' με... μοιραίο Κουρτουά! Μετά από βολέ του Γκαρθία ο Καρέρα έφυγε σε πλάγια θέση, έκανε σέντρα - σουτ και ο Βέλγος γκολκίπερ έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 0-1.


Ο Βινίσιους ανέλαβε... δράση και οδήγησε την Ρεάλ στην ανατροπή

Μετά το αρχικό... σοκ ήρθε η απάντηση από τους Μαδριλένους. Τέσσερα λεπτά αργότερα (58') ο Μπέλιγχαμ πήρε τη μπάλα και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Γκαρθία δεν κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο και ο Καρβαχάλ σε κενό τέρμα ισοφάρισε σε 1-1. Η είσοδος του Βινίσιους στον αγωνιστικό χώρο αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή. Στο 55' με απίστευτη μπαλιά με το εξωτερικό βρήκε τον Ροντρίγκο που με τη σειρά του ξεμαρκαρίστηκε δείχνοντας την κλάση του και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και την ανατρπή.

Από δημιουργός, ο Βραζιλιάνος χρίστηκε και σκόρερ αφού στο 78' μετά από πίεση των Μαδριλένων, ο Εμπαπέ με ωραία μπαλιά βρήκε τον Βινίσιους που "εκτέλεσε" για το 3-1 και άνοιξε τον δρόμο για να "κλειδώσει" τους τρεις βαθμούς η ομάδα του. Το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 4-1 έβαλε ο Εμπαπέ στο 90' από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε η Ρεάλ με τον Έντρικ τον οποίο "γκρέμισαν" μέσα στην περιοχή.


ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (60' Βάθκεθ), Τσουαμενί, Μιλιτάο, Φραν Γκαρθία, Βαλβέρδε, Μόντριτς, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Εμπαπέ, Γκιουλέρ (55' Βινίσιους)

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Χοάν Γκαρθία, Ελ Χιλάλι, Κουμπούλα, Καμπρέρα, Ρομέρο, Τεχέρο (76' Αγουάδο), Κραλ, Λοθάνο (67' Γκραγκέρα), Καρέρας (76' Καρδόνα), Πουάδο (81' Μίγια), Τσεντίρα (46' Βελίθ)