Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρά το γεγονός πως δεν μπορούσε να δώσει το παρών στο τουρνουά προς τιμήν του πατέρα του, χάρισε στον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR απίστευτες στιγμές, με το κοινό που βρέθηκε στο Καλλιμάρμαρο να παρακολουθεί τον αγώνα των "πρασίνων" κόντρα στην Παρτιζάν.

Οι "πράσινοι" δεν μπήκαν ουσιαστικά ποτέ στο κλίμα του αγώνα, όντας άστοχοι καθ' όλη τη διάρκεια, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι πιο σοβαρή και να επικρατεί τελικά με 64-75 στη πρόβα... τζενεράλε πριν το ελληνικό Σούπερ Καπ της επόμενης εβδομάδας (28-29/09).

Πολύ κακό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR - Το εκμεταλλεύτηκε η Παρτιζάν

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Παρτιζάν να εκμεταλλεύεται το νωθρό Παναθηναϊκό AKTOR, ο οποίος στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα έμεινε στο "μηδέν", με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι εξαιρετική στα αμυντικά της καθήκοντα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c79v4p0m6x)
Τη... λύση έδωσε τελικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου μ' ένα πολύ δύσκολο σουτ, ενώ το γεγονός πως ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό γήπεδο, επηρέασε τα ποσοστά των δύο ομάδων, που σκοράρουν μόνο κάτω από το καλάθι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c7jnlsdh2h)
Το γεγονός αυτό έγινε ξεκάθαρο και στη τελευταία φάση του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Στέρλινγκ Μπράουν να φεύγει ανενόχλητος στην αντεπίθεση για ένα φαινομενικά εύκολο καλάθι, αλλά αστόχησε με το 15-8 να παραμένει μετά τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c7o497h5qx)

Συνέχισε άστοχος ο Παναθηναϊκός - Διατηρεί τη διαφορά η Παρτιζάν

Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Εργκίν Αταμάν να έχει από τη μία πολύ έντονα παράπονα από τους παίκτες του, αλλά και από τους διαιτητές που δε σφύριξαν ένα πεντακάθαρο φάουλ στον Τσεντί Οσμάν στην αντεπίθεση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c7q22rtd3d)
Ο μοναδικός ίσως από πλευράς "πρασίνων" που δεν έδειχνε να επηρεάζεται από το κρύο και τις περίεργες συνθήκες ήταν ο Κέντρικ Ναν, με τον Αμερικάνο γκαρντ να παίζει όπως στο... λύκειο και να δείχνει την κλάση του ρίχνοντας τη διαφορά στους 7 (17-24) πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c7rxy7xglt)
Το γεγονός πως οι Γιουρτσεβέν και Λεσόρ "φορτώθηκαν" από νωρίς από τρία φάουλ, έκαναν την Παρτιζάν να πάει τη μπάλα κάτω από το καλάθι, με τον Μπράντον Ντέιβις να είναι ο πρωταγωνιστής, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με +9 (27-36).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c7zldzp3gh)

"Κατέστρεψε" ό,τι έχτιζε μέσα σ' ένα δίλεπτο ο Παναθηναϊκός AKTOR

Οι φωνές του Εργκίν Αταμάν στο ημίχρονο φαίνεται να έπιασαν τόπο για τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR, με τους παίκτες του να μπαίνουν στο παρκέ, έχοντας όρεξη να παίξουν άμυνα, αλλά και να βρουν πιο εύκολα πλέον το δρόμο προς το καλάθι.

Ένα περιφερειακό σουτ μάλιστα που έψαχναν πολύ οι "πράσινοι" επιτέλους μπήκε με τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ, ρίχνοντας τη διαφορά μετά από ώρα στους πέντε πόντους (37-42) πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου σ' ένα κομβικό σημείο.

Όσο πάλευε στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου το "τριφύλλι" τόσο κατέστρεψε τα πράγματα στο τελευταίο κομμάτι, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ανεβάζει τη πίεση της στην άμυνα να τρέχει το γήπεδο και να προηγείται στα πρώτα 30 λεπτά με +14 (43-57).

Ελάχιστοι κοιτούν την ήττα σε μία τέτοια εντυπωσιακή βραδιά του Παναθηναϊκού AKTOR

Ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε στο παρκέ μετά από αρκετή ώρα στη θέση "5" και έδωσε μία πνοή που έλειπε από τους "πράσινους" στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αταμάν κρατούσε την διαφορά στο +12 (52-64).

Οι σημαντικές απουσίες του Παναθηναϊκού ήταν χαρακτηριστικές, με τον Κώστα Σλούκα να αγωνίζεται μόλις πέντε λεπτά, ενώ ο Λορέντζο Μπράουν ήταν εκτός από την αρχή του αγώνα. Ο Ναν από τη πλευρά του έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν έφτασε για τους "πράσινους" που έχαναν με 14 (55-69) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c8wpqsszih)

Το τελικό 64-75 μπορεί να έφερε την ήττα για τους "πράσινους", αλλά πρόκειται για μία βραδιά που δε θα ξεχαστεί από τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι κατέκλυσαν το Καλλιμάρμαρο για να στηρίξουν την ομάδα τους σ' ένα φαντασμαγορικό event.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c9ayz8aznd)
Τα δεκάλεπτα: 8-15, 27-36, 43-57, 64-75