Στα θετικά αποτελέσματα συνεχίζει η Πόρτο στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League να φεύγει με μεγάλο διπλό από την έδρα της Γκιμαράες την οποία "διέλυσε" με 3-0 για την 6η αγωνιστική. Από την άλλη, η αντίπαλος των Πειραιωτών και ου ΠΑΟΚ, Στεάουα Βουκουρεστίου έχασε το τρίποντο στις καθυστερήσεις στον αγώνα με την Πετρόλουλ όπου ισοφαρίστηκε στο 90+4΄με δέκα παίκτες.

Σπουδαίο διπλό για Πόρτο, ισοφαρίστηκε στο 90+4΄η Στεάουα Βουκουρεστίου

Ο Ομοροντιόν ήταν ξανά... εκεί για την Πόρτο! Αφού την οδήγησε σε νίκη 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Φαρένσε, για ένα ακόμη παιχνίδι έβγαλε τα... κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του και "υπέγραψε" ένα ακόμη τρίποντο. Αυτή τη φορά στην έδρα της Γκιμαράες όπου "έλαμψε" με δυο γκολ και έδειξε τον δρόμο της νίκης στην αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί η Πόρτο να μην έβρισκε λύσεις για να σκοράρει όμως στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Ομοροντιόν που το... πήρε προσωπικά και ξεμπλόκαρε επιθετικά την ομάδα του. Αφού έκανε το 0-1 στο 47' "χτύπησε" ξανά 11 λεπτά αργότερα γράφοντας το 0-2 και έδειξε πως είναι ένας παίκτης που χρίζει μεγάλης προσοχής από τις αντίπαλες άμυνες! Το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Πέπε στο 88'.

Με τη νίκη της αυτή, η Πόρτο ανέβηκε στους 15 βαθμούς και... συγκατοικεί με την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ στην κορυφή που όμως έχει παιχνίδι λιγότερο και αντιμετωπίζει την Κυριακή στην έδρα της (22/09, 22:30) την AVS Φουτεμπόλ!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c807wssvpd)
Από την άλλη, η Στεάουα Βουκουρεστίου είναι μια ομάδα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο τόσο του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ καθώς αμφότεροι θα την αντιμετωπίσουν στη League Phase του Europa League. Υποδέχθηκε την Πετρόλουλ όμως αν και έδειξε να κρατά... γερά παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες από το 30' λόγω αποβολής του Ποπέσκου, εντέλει ο επίλογος γράφτηκε με ισοφάριση-μαχαιριά στο 90+4'.

Προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με γκολ του Μπαλούτα και αν και έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 10' κατάφερε να διαφυλάξει καλά τα μετόπισθεν στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιιού. Παρ' όλα αυτά στις καθυστερήσεις έμελλε να "λυγίσει" και με γκολ του Τουντόριε στο 90+4' να χάσει μέσα από τα... χέρια της τη νίκη και να αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας με το 1-1.