Την παραίτησή της, μετά τον καταιγισμό των τελευταίων ημερών στη Ρόμα, η οποία είχε παιχνίδι απέναντι στην Ουντινέζε στο "Ολίμπικο" (22/9-19:00) για την πέμπτη αγωνιστική της Serie A, υπέβαλε η Λίνα Σουλούκου. Η Ελληνίδα CEO των "τζιαλορόσι" από τον Απρίλιο του 2023 δεν θα συνεχίσει στο ΔΣ του συλλόγου, κυρίως αφού μπήκε στο στόχαστρο των εξοργισμένων οπαδών του. 

Έτσι, η διευθύνουσα σύμβουλος των "τζιαλορόσι" δεν τελείωσε ευδοκίμως τη θητεία της στο σύλλογο. Φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Οι οπαδοί της Ρόμα την θεώρησαν, εξάλλου, υπεύθυνη για την απόλυση του Ντανιέλε ντε Ρόσι. Το ρεπορτάζ, δε, ανέφερε πως ήταν δική της απόφαση η φυγή του και η πρόσληψη του Ιβάν Γιούριτς και αυτό έφερε ακόμα και απειλές. Το πανό στο αθλητικό κέντρο, "Λίνα, το κακό της Ρόμα", σίγουρα δεν πέρασε αψήφιστα από την Αστυνομία. 

Έτσι, η Σουλούκου αποφάσισε να προχωρήσει σε παραίτηση. Ούτως ή άλλως, την Παρασκευή, 20, και το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, η ίδια είχε μπει σε πρόγραμμα προστασίας από την Αστυνομία. Αν, όμως, αυτό ήταν ανεχτό, σίγουρα το ότι οι καραμπινιέρι προφύλασσαν και τα παιδιά της, 3 και 8 ετών, ουδόλως ευχάριστο ήταν. 

Ρόμα: Η στήριξη από τη Ροζέλα Σένσι

Μία εμβληματική φυσιογνωμία της Ρόμα και του ιταλικού ποδοσφαίρου, η Ροζέλα Σένσι, εξέφρασε την υποστήριξή της στη Σουλούκου. Η Σένσι, εξάλλου, ήταν παράγοντας της Ρόμα από το 2008 έως το 2011. Έφτασε ακόμα και να προεδρεύσει, ούτως ή άλλως η διαδοχή ήταν οικογενειακή, αφού ο Φράνκο Σένσι την έβαλε στη θέση του. Υπήρξε, επιπλέον, CEO, όπως η Σουλούκου. Η 52χρονη επιχειρηματίας είχε μπει σε καθεστώς αστυνομικής προστασίας. Μίλησε, έτσι, για πέτρες που πέταξαν στο σπίτι της το 2009, όταν η κόρη της ήταν 25 ημερών. Εξέφρασε, δε, την πλήρη αλληλεγγύη της στη Σουλούκου. 

Βεβαίως, η Ελληνίδα CEO δεν είναι σαρξ εκ σαρκός της Ρόμα. Ως εκ τούτου, πήρε την απόφασή της και πλέον αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

Στην ανάρτησή της, η Σένσι ανέφερε το εξής: "Η διαμαρτυρία είναι νόμιμη, όπως η κριτική και η διαφωνία. Η βία δεν είναι ΠΟΤΕ, δεν ανήκει στους υπέροχους θαυμαστές μας αλλά μόνο σε μερικά σάπια μυαλά.

Ξέρω καλά αυτή την αίσθηση του φόβου, θυμάμαι τις πέτρες που πέταξαν προς το σπίτι μου με την κόρη μου που ήταν μόλις 25 ημερών.

Έζησα υπό αστυνομική προστασία και δεν εύχομαι σε κανέναν να υποστεί αυτή την αίσθηση απογοήτευσης. Για αυτό εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου προς την διευθύνουσα σύμβουλο της Ρόμα, Λίνα Σουλούκου.

Ελπίζω αλλά και είμαι σίγουρη ότι οι διαμαρτυρίες θα παραμείνουν πολιτισμένες και ποτέ δεν θα επικεντρωθούν στην ιδιωτική ζωή ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να ζουν ελεύθερα και χωρίς φόβο". 




Η ανακοίνωση της Ρόμα για την παραίτηση της Σουλούκου

Η Ρόμα ανακοινώνει ότι η διευθύνουσα σύμβουλος Λίνα Σουλούκου υπέβαλε την παραίτησή της. Ευχαριστούμε τη Λίνα για την αφοσίωσή της σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τον σύλλογο και της ευχόμαστε το καλύτερο για τις μελλοντικές της επαγγελματικές προκλήσεις.

Η ιδιοκτησία παραμένει πλήρως επικεντρωμένη στην ανάπτυξη και την επιτυχία της Ρόμα, με συνεχή προσοχή στις αξίες που κάνουν την ομάδα μας τόσο ξεχωριστή.