Την πρώτη του νίκη μετά την άνοδο του στη Super League έψαχνε ο Λεβαδειακός απέναντι στον ΟΦΗ για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Βοιωτοί ήταν περισσότερο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν γκολ, με το 0-0 να παραμένει μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Μπάλτσι στο 46ο λεπτό, κρατούσαν το τρίποντο στα χέρια τους, αλλά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε για τους Κρητικούς που πήραν έναν ανέλπιστο βαθμό στο φινάλε.

Καλύτερος ο Λεβαδειακός - Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να θέλει να επιβάλλει από την αρχή το παιχνίδι του απέναντι στους Κρητικούς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα δημιουργίας φάσεων, με τους γηπεδούχους να πιέζουν κυρίως από στημένα στα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 13ο λεπτό, όταν ο Ρομό βρήκε χώρο, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Χριστογεώργου, ο οποίος είχε αρκετή δουλειά στην αρχή της αναμέτρησης, αλλά κρατούσε το μηδέν στα καρέ του.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και η μεγαλύτερη φάση από πλευράς Λεβαδειακού, με τον Τσάπρα να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έδιωξε με δυσκολία, η μπάλα στρώθηκε στον Μπάλτσι αλλά από πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Το cooling break έδωσε την ευκαιρία στον Τραϊανό Δέλλα να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και απείλησαν για πρώτη φορά στο 29ο λεπτό με τα σουτ των Λαμπρόπουλου και Μπάκιτς να βρίσκουν στα σώματα και το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Λαμπρόπουλος στέρησε από το Λεβαδειακό τη πρώτη νίκη στη Super League

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός, ο οποίος κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη κιόλας φάση, με τον Μπάλτσι να φέρνει πολύ ωραία τη μπάλα στο αριστερό και με εντυπωσιακό σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 1-0 για την ομάδα του στο 46ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν γρήγορα, αλλά οι διάδρομοι για την εστία του Γκαραβέλη ήταν κλειστοί, με τον Ταξιάρχη Φούντα να έχει πολλά νεύρα με τον διαιτητή για τις αποφάσεις του, αναγκάζοντας τον Δέλλα να μπει στη μέση για να τον ηρεμήσει.

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Λεβαδειακού χωρίς αποτέλεσμα μέχρι το 90+5, όπου ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Λαμπρόπουλος με απίστευτη κεφαλιά έκανε το 1-1 και έδωσε στους Κρητικούς έναν πραγματικά ανέλπιστο βαθμό στη Super League.


Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Βήχος, Μεχία (82' Κωστή), Τσοκάι (46' Πλέγας), Πεντρόσο (88' Εραμούσπε), Μπάλτσι, Ζίνι (64' Γιαννιώτας), Ρομό (88' Όζμπολτ)

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ (78' Μαρινάκης), Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Χατζηθεοδωρίδης, Μπάκιτς (54' Αποστολάκης), Μπαΐνοβιτς (78' Καραχάλιος), Σενγκέλια, Φούντας (78' Ριέρα), Νους (61' Σαλσέδο), Γιουνγκ