Ούτε την περίοδο 1977-78, που κατέκτησε το ένα και μοναδικό πρωτάθλημα Αγγλίας στην Ιστορία της, έμεινε για πέντε διαδοχικά παιχνίδια αήττητη στην Premier League η Νότιγχαμ Φόρεστ. Τότε, βεβαίως, είχε έξι νίκες στις πρώτες επτά αναμετρήσεις της, αλλά την τέταρτη αγωνιστική ηττήθηκε 3-0 από την Άρσεναλ στο "Χάιμπουρι". 



Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν ήταν απειλητική


Έτσι, το συγκρότημα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο γράφει τη δική του Ιστορία, μετά και το 2-2 που πήρε στο "Φάλμερ" από την Μπράιτον. Η Φόρεστ έμοιαζε στα σκοινιά, με την ομάδα του Φαμπιάν Χούρζελερ να κυριαρχεί στο γήπεδο, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πέναλτι που κέρδισε ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι από τον Κάρλος Μπαλέμπα. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο με τον Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ να πανηγυρίσει ακόμα πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. 




Το απίθανο είναι ότι αυτό ήταν το τρίτο γκολ από πέναλτι στα τελευταία τέσσερα που μπήκε απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο. 

Ό,τι επακολούθησε, δεν είναι άξιο αναφοράς. Ωστόσο, η Μπράιτον μπήκε στο ημίχρονο προηγούμενη, 2-1. Στο 42' ο Τζακ Χίνσελγουντ ισοφάρισε με κεφαλιά και στο 45' ο Ντάνι Γουέλμπεκ με σουτ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. 

Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ: Ισοφάριση και ένταση


Όμως, η Φόρεστ αντέδρασε και έφτασε στην ισοφάριση. Η ομάδα του Εσπίριτο Σάντο κέρδιζε σιγά σιγά μέτρα στο γήπεδο και στο 70' ήρθε η ώρα της ανταμοιβής. Ο Ζότα Σίλβα βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και έδωσε στον Ραμόν Σόσα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Premier League σε κενό τέρμα. 

Το παιχνίδι είχε ένταση, η οποία γιγαντώθηκε στο 83'. Ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ δέχθηκε μια αμφιλεγόμενη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια διεκδίκηση με τον Ζοάο Πέδρο. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν έξαλλος, και το ίδιο συνέβη με τους δύο προπονητές. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Νότιγχαμ και ο Αμερικανός ομόλογός του της Μπράιτον είδαν μαζί την άγουσα για τα αποδυτήρια. 

Το πανόραμα της Premier League (5η αγωνιστική)


Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική): Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 3-0 (26', 28' Ντίας, 37' Νούνιες), Άστον Βίλα-Γουλβς 3-1 (73' Γουότκινς, 88' Κόνσα, 90+4' Ντουράν-25' Κούνια), Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 0-3 (4', 18' Τζάκσον, 47' Πάλμερ), Φούλαμ-Νιούκαστλ 3-1 (5' Χιμένες, 22'΄Σμιθ Ρόου, 90+2' Νέλσον-46' Μπαρνς), Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2 (42' Χίνσελγουντ, 45' Γουέλμπεκ-13' Γουντ, 70' Σόσα), Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0, Τότεναμ-Μπρέντφορντ 3-1 (8' Σολάνκε, 28' Τζόνσον, 85' Μάντισον-1' Μπιούμο), Σαουθάμπτον-Ίπσουιτς 1-1 (5' Ντίμπλινγκ-90+5' Μόρσι), Λέστερ-Έβερτον 1-1 (74' Μαβιντίντι-12' Ντιαγέ).

Το πρόγραμμα (5η αγωνιστική-22/9): 18:30 Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ.