Ο Lando Norris κατέκτησε την 3η του νίκη στη Formula 1 στο Grand Prix Σιγκαπούρης, με κυριαρχικό τρόπο, ακριβώς όπως είχε κάνει και στο GP Ολλανδίας. Ωστόσο, σε αντίθεση με εκείνο τον αγώνα, ο Βρετανός κατάφερε -για πρώτη φορά φέτος- να διατηρηθεί επικεφαλής στον 1ο γύρο. Έκτοτε, δεν κοίταξε πίσω. Ενώ στην αρχή προστάτευε τα ελαστικά του, στη συνέχεια ακολούθησε ρυθμό που ήταν απλησίαστος για οποιονδήποτε άλλο οδηγό.

Ο Norris βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο να αναπτύξει διαφορά ενός ολόκληρου pit stop από τον Max Verstappen, όταν λίγο πριν από το μέσο του αγώνα μπλόκαρε τα φρένα του στη 14η στροφή, βγήκε εκτός πίστας και «έξυσε» τις TecPro μπαριέρες με την εμπρός αεροτομή της McLaren, για να την τραυματίσει πολύ ελαφρά. Ο Norris θα είχε άλλη μία επαφή με τον τοίχο της στροφής 10 στον 45ο γύρο, και ενώ βρισκόταν 25 δλ. μπροστά, αλλά κυνηγούσε τον ταχύτερο γύρο, για τον επιπλέον βαθμό.


f1-apotelesmata_sigkapouri

Επρόκειτο για δύο στιγμές όπου ο Norris τη γλίτωσε πολύ φθηνά, καθώς αμφότερα τα περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν πολύ μεγαλύτερες συνέπειες. Ωστόσο, αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την εξαιρετική νίκη του Βρετανού ο οποίος βρισκόταν σε κορυφαία φόρμα όλο το τριήμερο.

Εντέλει, η θυγατρική ομάδα της Red Bull, η Racing Bulls, με τον Daniel Ricciardo (πιθανώς στον τελευταίο του αγώνα για την ομάδα), «έκλεψε» τον ταχύτερο γύρο, γεγονός για το οποίο η McLaren προτίμησε να μην ενημερώσει τον Norris, για να μην πιέσει στο τέλος και να διακινδυνεύσει τη νίκη. Ωστόσο, ο CEO της McLaren, Zak Brown, θα κάνει μερικές ερωτήσεις στη FIA για τη συνεργασία των δύο ομάδων της Red Bull. Πάντως, στα χέρια του Norris, η McLaren ήταν απλησίαστη στη Σιγκαπούρη.


Διαβάστε περισσότερα στο motorone.gr