Απίθανο ήταν το φινάλε του ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ για την 5η αγωνιστική της Premier League, το οποίο έληξε 2-2 με γκολ του Τζον Στόουνς στο 90'+8 σώζοντας τους γηπεδούχους από την ήττα.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τη Μάντσεστερ Σίτι καθώς μόλις στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο συνήθης ύποπτος, Έρλινγκ Χάαλαντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με αυτό έφτασε στα 100 τέρματα με τη φανέλα των «πολιτών» σε μόλις 105 συμμετοχές. Ισοφάρισε τον ταχύτατο Κριστιάνο που είχε σκοράρει 100 φορές σε 105 παιχνίδια με τη φανέλα της Ρεάλ. O Viking το κατάφερε κι αυτό και βάζει πλώρη για νέα, ιστορικά επιτεύγματα.

Η Άρσεναλ, ωστόσο δεν... μάσησε και σρο 22' έκανε το 1-1 με τον Ρικάρντο Καλαφιόρι. Για τον Ιταλό άσο ήταν το πρώτο του γκολ με τους Λονδρέζους σε ματς όπου ξεκινάει βασικός κι έγινε ο 20ος γενικά που κάνει κάτι τέτοιο.



Η φάση από την οποία ο Καλαφιόρι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ξεκίνησε από γρήγορη εκτέλεση φάουλ από τους «κανονιέρηδες» στο χώρο του κέντρου, με τον ρέφερι λίγο νωρίτερα να έχει φωνάξει τους αρχηγούς κοντά του.

Το γύρισε με Γκάμριελ, 2-1 η Άρσεναλ την Μάντσεστερ Σίτι


Υπήρξε και συνέχεια στο τρομερό πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Γκάμπριελ να κάνει το 2-1 για την Άρσεναλ στο 45'+1, αλλά η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα είχε αποβολή στο 45'+7 με τον Τροσάρ.

Ο Ράγια πήγε να κρατήσει την Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο


Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να ελέγχει την κυκλοφορία της μπάλας και η Άρσεναλ ήταν πίσω και περίμενε. Κι εκεί όπου οι γηπεδούχοι έβρισκαν διάδρομο για να απειλήσουν, ο τερματοφύλακας των "κανονιέρηδων", Νταβίδ Ραγιά ήταν εκεί για να βάλει... φρένο. Στο 49' στον Χάαλαντ, στο 57' στον Γουόκερ, στο 59' ξανά σε απειλητικό σουτ του Χάαλαντ και στο 61' σε φάση με τον Κβάρντιολ, ο Ράγια κράτησε το σκορ για την Άρσεναλ.

Ωστόσο στο 90'+8 π Τζον Στόουνς έβαλε το γκολ... buzzer beater για να δώσει στην Μάντσεστερ Σίτι τον ένα βαθμό.