Στο "Απόστολος Νικολαΐδης" κόντρα σε μία από τις... εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ είχε πάρει μια "γεύση" από το πόσο ανταγωνιστική είναι η Athens Kallithea απέναντι σε ομάδες μεγάλης δυναμικής. Άλλωστε σε αυτό το γήπεδο κόντρα στους νεοφώτιστους, ο Παναθηναϊκός πριν από δυο αγνωιστικές τα είχε βρει... σκούρα και είχε φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Με... οδηγό το πάθημα που έγινε μάθημα στους αντιπάλους της, η "Ένωση" ήθελε να φύγει με το διπλό για να συγκατοικήσει στην κορυφή της Super League μαζί με τον ΠΑΟΚ! Αν και ήταν ανώτερη και έχασε ένα... τσουβάλι από ευκαιρίες, οι νεοφώτιστοι αποδείχθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο και για την ομάδα του Αλμέιδα. Το 0-0 δεν αφήνει ικανοποιημένους τους "κιτρινόμαυρους"' που παρέμειναν στην δεύτερη θέση και στο -2 από την κορυφή στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής με απολογισμό 11 βαθμών.

Το παρών στο "Απόστολος Νικολαΐδης" μάλιστα έδωσε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος για να παρακολουθήσει δια ζώσης την ομάδα του στηρίζοντάς την έμπρακτα στην εκτός έδρας δοκιμασία της!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d0joy8mj1t)
Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της παρατάχθηκε η ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω των πολλών τραυματισμών που προκέκυψαν ξεκινώντας μάλιστα στο δεξί άκρο της άμυνας τον Πινέδα, ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Περέιρα και τον Μάνταλο.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δυο ομάδες που προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό και να επιβάλλουν το παιχνίδι τους στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να χτίσει την επίθεση της με build up, η Athens Kallithea έκλεινε καλά τους χώρους και περιόριζε τις επιθετικές αρετές των "κιτρινόμαυρων" οι οποίοι δεν κατάφερναν να βρουν τις λύσεις για να "ξεκλειδώσουν" την αντίπαλη άμυνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d0l8qwaqip)
Οι γηπεδούχοι περιόριζαν αρκετά τον Πιερό που για ένα ακόμη παιχνίδι ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης αντί του τραυματία Λιβάι Γκαρσία, μεγάλες ευκαιρίες δεν υπήρχαν μέχρι το πρώτο 20λεπτο ωστόσο σε διάστημα δυο λεπτών το ματς πήρε "φωτιά"! Στο 25ολεπτό η ΑΕΚ απείλησε με τον Πιερό ο οποίος μετά από σέντρα του Μάνταλου πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d13n8zpqap)

Η Athens Kallithea... απάντησε στο 27ο λεπτό με τον Μανθάτη ο οποίος μετά από ωραία αντεπίθεση και συνεργασία των Ντεμέτριους - Μουτίνιο, έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από παράλληλο γύρισμα του τελευταίου, δοκίμασε σουτ από πλάγια θέση όμως Στρακόσα ήταν σε ετοιμότητα και παραχώρησε  κόρνερ απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d122rkbjj5)
Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι "κιτρινόμαυροι" πίεζαν ολοένα και περισσότερο, ανέβαζαν στις γραμμές τους και λίγο έλειψε να ανοίξουν λογαριασμό στο ματς όμως "έπεσαν" πάνω στον Μπερνάμπε που... κατέβασε ρολά και με σωτήριες αποκρούσεις σε διπλή ευκαιρία κράτησε το μηδέν για τους γηπεδούχους. Στο 33ο λεπτό απέκρουσε σε πρώτο χρόνο σουτ του Πήλιου με το αριστερό, ενώ στη συνέχεια είπε... όχι με εντυπωσιακή και σωτήρια επέμβαση με το δεξί του χέρι στον Σιμάνσκι που πήρε το ριμπάουντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d19vthfmyx)
Στο 35ο λεπτό ο Ματίας Αλμέιδα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή και αλλαγή προσώπων στο κέντρο της άμυνάς του καθώς ο Μουκουντί ένιωσε ενοχλήσεις και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει με τον Κάλενς που πήρε θέση στα στόπερ με παρτενέρ του τον Βίντα.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (45+3'), οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με τον Ελίασον ο οποίος μετά από ωραία προσωπική ενέργεια εξαπέλυσε σουτ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπερνάμπε στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο έλειψαν η... φαντασία και η δημιουργία!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την "Ένωση" στο δεύτερο μέρος είχε πρωταγωνιστές όπως και στο πρώτο τον Μάνταλο και τον Πιερό. Μετά από αντεπίθεση στο 52ο λεπτό, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έβγαλε ιδανική σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο 29χρονος στράικερ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και πήρε την κεφαλιά η οποία περασε λίγο άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d24dr15jrd)
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την Athens Kallithea που δύο λεπτά αργότερα (54'), ο Τζάνι ξέφυγε από τον Βίντα και δοκίμασε διαγώνιο σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από την εστία του Στρακόσα. Ο Ελίασον ήταν ο κύριος εκφραστής της επίθεσης της ΑΕΚ και η μπάλα παιζόταν αρκετά από την πλευρά του, δημιουργούσε αρκετούς κινδύνους στα αντίπαλα καρέ και ήταν η ώρα να απειλήσει ξανά στο 59ο λεπτό όταν και μετά από μπαλιά του Πινέδα εξαπέλυσε σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ! Μια ακόμη περίπτωση που ο Σουηδός εξτρέμ λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d28ypdogpt)
Ο Πιερό έψαχνε το γκολ, κυνηγούσε τις φάσεις, έφτασε κοντά στο να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις δείχνοντας την ποιότητα του ειδικά σε στημένες φάσεις και σε κεφαλιές και στο 64ο λεπτό έχασε εκ νέου ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με απίθανο τρόπο όμως η προσπάθειά του κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d2djw65cxt)
Το παιχνίδι απέκτησε... άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά όπου η μια φάση διαδεχόταν την άλλη και αμφότερες οι ομάδες κυνηγούσαν το γκολ. Στο 67' πήγε να συμβεί κάτι το... απίστευτο! Ο Βίντα προσπάθησε να δώσει πάσα στον Πήλιο και αυτός υπό πίεση αντί να απομακρύνει την μπάλα τη γύρισε στην περιοχή. Ο Μουτίνιο ήταν αμαρκάριστος αλλά έκανε... "τσαφ" με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d2glto0ui1)
Στο 72' οι γηπεδούχοι απείλησαν με προβολή του Τζάνι στο πρώτο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (76'), ο Φερνάντες που μπήκε ως αλλαγή απείλησε με το... καλημέρα, ο Μπερναμπέ είχε απάντηση στην προσπάθεια του. Στο 79' ο Ισπανός σούταρε εκ νέου όμως έστειλε τη μπάλα άουτ!

Λίγα λεπτά απέμεναν για τη λήξη, η ΑΕΚ έψαχνε το "χρυσό" γκολ και είχε ευκαιρία λίγο πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών με τον Τσούμπερ ο οποίος στο 88' πήρε τη κεφαλιά όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d2udzpdi9l)
Ένα λεπτό πέρασε για να έρθει η... απάντηση από τους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 89' όταν και ο Βασιλόγιαννης με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Σοίρι στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, εκείνος με τη σειρά του έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Στρακόσα τον σταμάτησε με καθοριστική απόκρουση "καθαρίζοντας" τη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d2udzg0kmx)
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Φερνάντες έκανε κλειστές ντρίμπλες στην περιοχή, σούταρε με στόχο να βρει το γκολ που θα χάριζε στην ομάδα του το τρίποντο όμως ο Μπαραγκάν απομάκρυνε με τα πόδια, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Athens Kallithea: Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισμάτ-Μιρέν, Μότοτς, Πασαλίδης (71' Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (67' Εντιαγέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (67' Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (71' Βαλμπουενά), Τζιάνι (85' Σοίρι).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Μουκουντί (37' λ. τρ. Κάλενς), Πήλιος, Πινέδα, Βίντα, Σιμάνσκι (66' Γιόνσον), Μάνταλος, Περέιρα (76' Τσιλούλης), Κοϊτά (66' Τσούμπερ), Ελίασον (76' Φερνάντες), Πιερό.