Την επιστροφή στις νίκες μετά την... κατραπακιά στο Champions League έψαχνε η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Βιγιαρεάλ, με τους "μπλαουγκράνα" να ξεκινούν εξαιρετικά τον αγώνα και να προηγούνται με 0-2, αλλά ειδαν τα "κίτρινα υποβρύχια" να μειώνουν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κακή αμυντική τους λειτουργία επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βρουν ακόμη τρία γκολ και να φύγουν θριαμβευτές από το "Στάδιο ντε λα Κεράμικα" με 1-5 για την έκτη αγωνιστική της La Liga.

Ευκαιρίες για τη Βιγιαρεάλ - Προηγήθηκε με Λεβαντόφσκι η Μπαρτσελόνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ρυθμό να είναι απίστευτος και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω χωρίς σταματημό, με τη Βιγιαρεάλ να είναι η πρώτη που απείλησε στο όγδοο λεπτό με τον Γέρεμι Πίνο να κάνει μία απίστευτη ενέργεια, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να απειλήσουν ξανά λίγο αργότερα, με τον Πεπέ να βρίσκεται απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των "μπλαουγκράνα" που λίγο αργότερα είχαν μία σπουδαία διπλή ευκαιρία να προηγηθούν.

Αρχικά ο Γιαμάλ στο 17ο λεπτό έκανε μία από τις γνωστές κινήσεις του από τα δεξιά και με μία σέντρα σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κόντε, ενώ στην επαναφορά, ο Πέδρι από πλεονεκτική θέση αστόχησε, σπαταλώντας μία σπουδαία ευκαιρία για το 0-1.

Το γκολ δεν άργησε τελικά να έρθει για τους φιλοξενούμενους, με τον Πάμπλο Τόρε να βλέπει την κίνηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή και με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Πολωνό, ο οποίος δεν αστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ισχυρό προβάδισμα για την Μπαρτσελόνα με τον Λεβαντόφσκι

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν και για τις δύο πλευρές, με τον Λεβαντόφσκι να φτάνει κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 28ο λεπτό, αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε πάνω στον Κόντε, ο οποίος από την αρχή της αναμέτρησης είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους επιθετικούς των "μπλαουγκράνα".

Σειρά της Βιγιαρεάλ να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, με τον Αγιόθε Πέρεθ να βρίσκει τη μπάλα μπρόστα του σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του πήγε λίγο άουτ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Όποιος χάνει τις ευκαιρίες στο ποδόσφαιρο, συνήθως δέχεται και το γκολ, με τον Λεβαντόφσκι να αποδεικνύει πως μπορεί να σκοράρει ακόμη κι αν δεν βλέπει την εστία, με τον 35χρονο στράικερ να γράφει από κοντά το 0-2 για την ομάδα του στο 35ο λεπτό.

Μείωσε η Βιγιαρεάλ - Σοβαρός τραυματισμός του Τερ Στέγκεν

Η Βιγιαρεάλ σε καμία περίπτωση δε το έβαλε κάτω και τρία λεπτά αργότερα, με τον Πεπέ αυτή τη φορά να μη βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και να δίνει έτοιμο γκολ στον Αγιόθε Πέρεθ, ο οποίος έφτασε τα τέσσερα στο φετινό πρωτάθλημα με την κίτρινη φανέλα.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μαρκ Τερ Στέγκεν, με τον Γερμανό γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα να πέφτει άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, αποχωρώντας μάλιστα με φορείο.

Συνεχόμενες ευκαιρίες για τη Βιγιαρεάλ - Την τιμώρησε με γκολάρα ο Τόρε

Τα πράγματα στο δεύτερο μέρος συνέχισαν να είναι... τρελά, με την Βιγιαρεάλ να φτάνει μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση ο Πεπέ ήταν εκτεθειμένος και το γκολ του ακυρώθηκε από το VAR, στερώντας του το 2-2 στο 50ο λεπτό.

Στην αμέσως επόμενη φάση ουσιαστικά τα "κίτρινα υποβρύχια" έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, με τον Γέρεμι Πίνο να πιάνει τη κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Παρέχο, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πένια που πήρε τη θέση του Τερ Στέγκεν στο παιχνίδι.

Για ακόμη μία φορά στην αναμέτρηση όμως, η μπάλα φρόντισε να τιμωρήσει τους γηπεδούχους, με τον Πάμπλο Τόρε αυτή τη φορά να γίνεται από δημιουργός... εκτελεστής και με τύχη μιας και η μπάλα κόντραρε, έκανε το 1-3 λίγο πριν τη συμπλήρωση των 60 λεπτών στον αγώνα.

Ακόμη ένα ακυρωμένο γκολ για την Βιγιαρεάλ - Ολοκλήρωσε το θρίαμβο με τον Ραφίνια η Μπαρτσελόνα

Η ψυχολογία των παικτών της Βιγιαρεάλ άρχισε να πέφτει στα... τάρταρα, με την Μπαρτσελόνα να έχει σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 1-4 με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά ο Πολωνός αστόχησε από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που υπέδειξε το VAR για την ανατροπή πάνω στον Γιαμάλ στο 65ο λεπτό.

Λίγο αργότερα στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι οπαδοί της Βιγιαρεάλ, καθώς είδαν τον Μπάρι που είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα να σκοράρει με εντυπωσιακή κεφαλιά για το 2-3, αλλά κι αυτό το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων.

Τη σεμνή τελετή ολοκλήρωσε με γκολ ο Ραφίνια, ο οποίος αφού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες νωρίτερα να σκοράρει, το κατάφερε με την τρίτη προσπάθεια και έκανε το 1-4 στο 75ο λεπτό, με τον προπονητή των γηπεδούχων, Μαρθελίνιο, να βάζει τα... δεύτερα στο τέλος του αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μάλιστα δε σταμάτησε εκεί, καθώς λίγο αργότερα, δέχθηκε μία αδιανόητη(!) ασίστ από τον Γιαμάλ και από κοντά με εντυπωσιακό σκαστό σουτ "έγραψε" το 1-5 για τους "μπλαουγκράνα" που αν και τα... χρειάστηκαν τελικά έκαναν πάρτι στο "Στάδιο Ντε λα Κεράμικα".


Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνιο): Κόντε, Φεμένια, Κόστα, Μπαϊγί, Καρντόνα, Πίνο (63' Μπάρι), Κομεσάνα (78' Τεράτ), Παρέχο (70' Γκέιγ), Μπαένα,(78' Ακομάχ), Πεπέ (78' Σουάρεθ), Αγιόθε Πέρεθ

Μπαρτσελόνα (Χάνσι Φλικ): Τερ Στέγκεν (45' Πένια), Κουντέ, Ντομίνγκεζ (60' Κουμπαρσί), Μαρτίνεθ (81' Φορτ), Μαρτίν, Τόρε (60' Βίκτορ), Γκαρσία, Πέδρι (60' Κασάδο), Γιαμάλ, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι