"Πιστεύετε στα θαύματα;" Τη θρυλική ατάκα του Αλ Μάικλς με τη λήξη του ημιτελικού χόκεϊ επί πάγου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, στη Σολτ Λέικ Σίτι, υιοθέτησε στην ιστοσελίδα της στην πλατφόρμα X η Dubai BC, μετά το 86-84 επί του Ερυθρού Αστέρα για την 1η αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκας. Η νεοσύστατη ομάδα από το Ντουμπάι πέτυχε την πρώτη νίκη στην Ιστορία της στο πρώτο παιχνίδι της και φυσικά το γιόρτασε, αφού κάτω από την ατάκα προστέθηκε: "Μην το αποκαλέσετε έκπληξη". 



Αδριατική Λίγκα: Ένας Πύργος της Βαβέλ στη Euroleague

Φυσικά και δεν είναι έκπληξη. Μία ομάδα με τους Κλέμεντ Πρέπελιτς, Νταβίς Μπερτάνς, Νέιτ Μέισον, Αϊζάια Τέιλορ, Ντανίλο Άντουσιτς και Αβουντού Αμπάς είναι εξ ορισμού ανταγωνιστική. Ο Σλοβένος, παλαίμαχος πάουερ φόργουορντ, Γιούριτσα Γκόλεματς, μπορεί να βασίζεται σε τέσσερις Αμερικανούς, τρεις Σέρβους, έναν Ιταλό, έναν Φιλιππινέζο, έναν Κροάτη, έναν Ιορδανό, έναν Λετονό, έναν Τούρκο και έναν Σλοβένο για να του κάνουν τη δουλειά. 



Η Dubai BC θέλει να συμμετέχει στη Euroleague, η επένδυση χωρίς φειδώ για τα χρήματα είναι εκ των ων ουκ άνευ, έτσι γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για αθλητές μπάσκετ που έχουν υψηλή ποιότητα. 



Οι Πρέπελιτς (16 πόντοι και 10 ασίστ), Αμπάς (17 πόντοι, 3 κλεψίματα) και Μέισον (18 πόντοι) έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα, ως πιονέροι της ομάδας από το πριγκιπάτο. 



Η Dubai BC, εξάλλου, δημιουργήθηκε τη στιγμή που εταιρείες από τη Σαουδική Αραβία πλειοδοτούν για να αγοράσουν ένα μειοψηφικό ποσοστό μετοχών της Euroleague. 



Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο περιδιάβασε και ο Φαζ το Γεράκι, η μασκότ που παρουσιάστηκε πριν την αναμέτρηση με τη "Ζβέζντα".