Σασπένς, τρία γκολ και πολλές χαμένες ευκαιρίες είχε το ντέρμπι της Ίντερ με την Μίλαν, όπου οι "ροσονέρι" επικράτησαν 2-1 στο Derby della Madonnina για την 5η αγωνιστική στη Serie A.

Η Μίλαν αγωνίστηκε καλύτερα κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για να βρει τελικά το δεύτερο γκολ της νίκης απέναντι στην Ίντερ, στο φινάλε του ματς. Παράλληλα οι "νερατζούρι" είχαν και σε τρομερή βραδιά τον τερματοφύλακα τους, Γιαν Ζόμερ.

Πριν την έναρξη του ντέρμπι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Τότο Σκιλάτσι. Η Μίλαν μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς θέλοντας να ξεπεράσει και τα όσα έγιναν στο ίδιο γήπεδο μετά την ήττα με 3-1 από την Λίβερπουλ για το Champions League. Καθώς οι παίκτες αποδοκιμάστηκαν και στο τέλος τα "άκουσαν" από τους οργανωμένους.

Γκολ ο Πούλισικ για την Μίλαν και ο Ντιμάρκο για την Ίντερ


Έτσι στο 10ο λεπτό οι "ροσονέρι¨ άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Πούλισικ. Μάλιστα με αυτό το τέρμα η Μίλαν άνοιξε το σκορ απέναντι στην Ίντερ για πρώτη φορά μετά το 2020, σε επίπεδο Serie A.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d1p1upokap)

Η Ίντερ φυσικά και "απάντησε" σε αυτό το γκολ με το τέρμα που έβαλε ο Ντιμάρκο στο 28' για να κάνει το 1-1. Μετά ο ρυθμός έπεσε κι έτσ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d21f2rbc3d)

Μπήκε φουριόζα η Μίλαν στο δεύτερο ημίχρονο


Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 46' η Μίλαν πήγε να βάλει και δεύτερο γκολ. Ο Λεάο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ζόμερ απέκρουσε εντυπωσιακά. Η Μίλαν είχει και την επόμενη καλή στιγμή στο ματς. Στο 64' το σουτ του Ράιντερς κόντραρε με τον Ζόμερ να μην επηρεάζεται από την πορεία της μπάλας διώχνοντάς την.

Ένα λεπτό αργότερα εξετάστηκε φάση για χέρι του Λαουτάρο Μαρτίνες. Ωστόσο μέσω VAR, αλλά κι εξέταση της φάσης από τον διαιτητή, ακυρώθηκε η αρχική απόφαση για πέναλτι υπέρ της Μίλαν καθώς ο Λαουτάρο βρήκε την μπάλα με τον ώμο.


Ο Γκάμπια χάρισε στη Μίλαν τη νίκη που δικαιούταν


Επίσης στο 77' ο Έιμπραχαμ έχασε μοναδικό τετ-α-τετ για να δώσει τη νίκη στη Μίλαν, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι 

Η Μίλαν άξιζε να βάλει το δεύτερο γκολ της νίκης και το βρήκε με τον Γκάμπια στο 89', το οποίο και πανηγυρίστηκε δεόντως.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d3s2prv4ht)