Κεφαλαιώδες, για την ψυχαγωγία, είναι το γαϊτανάκι που συχνά πυκνά παίζεται στη Ρώμη, με τη Ρόμα να πρωταγωνιστεί, και το οποίο δίνει το σουρεάλ στοιχείο στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού με την Ουντινέζε, για την πέμπτη αγωνιστική της Serie A, η κερκίδα των φανατικών ήταν άδεια. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4cxztc6oi8h)
Οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές των "τζιαλορόσι" διαμαρτυρήθηκαν, με αυτήν τη... στάση εργασίας, για την απόλυση του Ντανιέλε ντε Ρόσι. Η παραίτηση της Λίνας Σουλούκου δεν έφτανε για να καταλαγιάσει το θυμό τους. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4d0w1t0mj9t)
Πάντως, στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιούριτς, η Ρόμα πήρε την πρώτη νίκη της στη φετινή Serie A με το 3-0 επί της Ουντινέζε. Ντόβμπικ, Ντιμπάλα και Μπαλντάντσι πέτυχαν τα γκολ της νίκης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία η... Τορίνο, με 11 βαθμούς, με τους "φριουλάνι" και τη Νάπολι να ακολουθούν με 10.

Επιπλέον, η Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ήταν ημέρα πρώτης νίκης για ακόμα δύο ομάδες της Serie A. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4cwpvjil56p)
Αρχικά, η Φιορεντίνα νίκησε 2-1 τη Λάτσιο ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ με δύο πέναλτι του Γκούντμουνσον, το ένα στο 90'. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4cxhg9ze0qh)
Έπειτα, η Μπολόνια πέρασε με το ίδιο σκορ από τη Μόντσα. Οι "ροσομπλού", που με το πρώτο γκολ τους προηγήθηκαν για πρώτη φορά σε παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, έχουν επίσης τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Η αναμέτρηση είχε και ελληνικό ενδιαφέρον.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4cuqwr3g9i1)
Ο Μπάμπης Λυκογιάννης, που έκανε την ασίστ στο πρώτο γκολ της Μπολόνια, έπαιξε όλο το παιχνίδι για τους νικητές και το ίδιο έκανε ο Γιώργος Κυριακόπουλος για τους ηττημένους.

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Τα... σπασμένα της Μαδρίτης 


Οι δύο γερμανικές ομάδες με τους βίους αντίθετους στην πρεμιέρα τους στο Champions League αντάμωσαν στην "MHPArena" για την 4η αγωνιστική της Bundesliga. Η Στουτγάρδη, που ηττήθηκε δύσκολα 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Μπερναμπέου", συνέτριψε με σκορ 5-1 την Ντόρτμουντ, που νίκησε 3-0 στο Μπριζ την ομώνυμη ομάδα. Ο Ούνταβ έβαλε δύο γκολ, Ντεμίροβιτς, Μιλό και Τουρέ από ένα για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά 3-1 με τον Γκιρασί. 

Οι δύο ομάδες έχουν από επτά βαθμούς, ενώ η Ζανκτ Πάουλι πήρε τον πρώτο της στη φετινή Bundesliga, με το εντός έδρας 0-0 με τη Λειψία. Ο Μανώλης Σάλιακας ξεκίνησε ως δεξιός χαφ στην τετράδα των μέσων της γηπεδούχου και έγινε αλλαγή στο 69'.

Μπιλμπάο τριάδας, έχασε βαθμούς η Ατλέτικο


Στη LaLiga ξεχωρίζει η ξέφρενη πορεία της Μπαρτσελόνα, ένα εκπληκτικό έξι στα έξι με 22 γκολ ενεργητικό, όμως η Μπιλμπάο μπήκε στην πρώτη τριάδα, έστω και με ματς περισσότερο, 7 έναντι 6, από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έχασε δύο βαθμούς στο Βαγέκας, 1-1 με τη Ράγιο Βαγεκάνο. 

Η Αθλέτικ νίκησε 3-1 τη Θέλτα στο "Σαν Μαμές", με δύο γκολ του Γκουρουθέτα και ένα του Τζάλο. Ο Ιάγκο Άσπας είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι. Ο Τάσος Δουβίκας ξεκίνησε για την ομάδα του Βίγκο, η οποία παρέμεινε στους εννιά βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τους νικητές, και αντικαταστάθηκε στο 69'. 

Τέλος, στη Μαδρίτη, η Χετάφε δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα και, μετά το 1-1 με τη Λεγκανές, πήρε την τέταρτη ισοπαλία της. Πρέπει να νιώθει τυχερή, πάντως, αφού ο Μπόρχα Μαγιοράλ ισοφάρισε με πέναλτι στο 83'.