Η 1η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Super League 2 ολοκληρώθηκε με τον αγώνα του Διαγόρα με τον Μακεδονικό! Δεν "έβρεξε" γκολ στη Ρόδο, οι δυο ομάδες έμειναν άσφαιρες στην πρεμιέρα τους και το 0-0 δεν αφήνει καμία ικανοποιημένη! Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι έμειναν με 10 παίκτες από το 45' άντεξαν στην πίεση των φιλοξενούμενων που είδαν να τους ακυρώνεται τέρμα στο 62' για φάουλ.

"Λευκή" ισοπαλία ανάμεσα σε Διαγόρα και Μακεδονικό στη Ρόδο

Στα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο ο ρυθμός ήταν καλός. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 15ο λεπτό από τους Ροδίτες οι οποίοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Τσιαντούλια το οποίο κατέληξε ελάχιστα δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Ο Μακεδονικός όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαζε στροφές, ο αρκετά δραστήριος στο ματς Ζαφειράκης δοκίμασε πλασέ στο 27ο λεπτό το οποίο μπόλακαρε εύκολα ο Τσιλιγγίρης ο οποίος ήταν ξανά σε ετοιμότητα στο 38' μετά από εκ νέου σουτ των φιλοξενούμενων με τον Τσουκάνη. Οι ισορροπίες στον αγώνα άλλαξαν με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου όταν και ο Διαγόρας έμεινε με 10 παίκτες.

Ο Ολιβέρι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του από νωρίς με παίκτη λιγότερο. Αρχικά η πρώτη κίτρινη που δέχθηκε στο ματς ήταν για παρεμπόδιση σε εκτέλεση φάουλ, ενώ αποβλήθηκε όταν και σταμάτησε με το χέρι μια προσπάθεια αντεπίθεσης από πλευράς Μακεδονικού.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι όμως έκλειναν καλά τους χώρους και περιόριζαν τις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων τους. Στο 62', ο Μακεδονικός βρήκε δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ από τον διαιτητή. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσουκάνη, ο Κουϊρουκίδης βρήκε τον Παντεκίδη ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ωστόσο ο ρέφερι χρέωσε φάουλ σε παράβαση του Δημητρίου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Διαγόρας είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 68' με τον Μανιά ο οποίος μετά από μπαλιά του Μανωλάκη αστόχησε σε κοντινή προβολή και έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε μεγάλη φάση, ο Μακεδονικός πίεσε όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι και έτσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.


Διαγόρας (Γράφας): Τσιλιγγίρης, Κατσουλίδης, Δημητρίου, Δημόπουλος, Νικόλης (66′ Μανωλάκης), Γαρουφαλιάς, Παπαδόπουλος (82′ Μπρέγκου), Τσιαντούλας, Μπλανκ Καζάου (49′ Κοκκίνης), Ολιβέρι, Μανιάς (82′ Λιούμης)

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Τοπαλίδης, Πέδρο Λούκας (46′ Παντεκίδης), Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (62′ Χάσεκ), Ραμίρεζ, Ζαφειράκης (71′ Καρτάλης), Σιχαρουλασβίλι (71′ Γιακουμάκης), Κουϊρουκίδης (82′ Χερίδης)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον Α' όμιλο

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

ΑΕΛ – Καβάλα 2-1
Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Καμπανιακός – Νίκη Βόλου 2-0

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

ΠΑΟΚ Β’ – Ηρακλής 0-0

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Διαγόρας – Μακεδονικός 0-0

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον A' όμιλο

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

15:00 Μακεδονικός - Καμπανιακός
15:00 ΑΕΛ - Διαγόρας
15:00 Καβάλα - Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

15:00 Νίκη Βόλου - ΠΑΟΚ Β'