Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας βάλει πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος σαν ένα ακόμα δώρο για την γιορτή των 100 χρόνων από την ίδρυση του. Ωστόσο χάθηκαν ήδη πέντε βαθμοί μετά το 0-0 με τον Παναιτωλικό και την ήττα από τον Άρη.

Ωστόσο περισσότερο και από την ήττα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", τον Ολυμπιακό τον ενόχλησε η γενικότερη εμφάνιση της ομάδας. Κάτι που τόνισε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στις κουβέντες που έκανε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε την αυτοκρική του στην προπόνηση της Κυριακής, κάτι που έκαναν και οι παίκτες. Γιατί ζητούμενο είναι να τα δώσουν όλα στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό και να βγάλουν επιτέλους το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Ο Βάσκος προπονητής ανέλυσε τα δικά του λάθη, αλλά και των παικτών που δεν έδειξαν και καθόλου πάθος.

Σίγουρα ο προβληματισμός είναι έντονος, αλλά ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει στον Ολυμπιακό πως μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός, η Λιόν και οι Ρέτσος, Μασούρας, Ζέλσον Μαρτίνς


Επόμενο παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" είναι αυτό με την Λιόν για την πρώτη αγωνιστική της League phase του Europa League. Έχει αποκτήσει ξεχωριστό χαρακτήρα πλέον. Μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι παίκτες θα βρεθούν στο Ρέντη την Τρίτη το πρωί και μετά το τέλος του προγράμματος θα ανακοινωθεί και η αποστολή. Ο Ολυμπιακός θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης για την Γαλλία.

Στην αποστολή αναμένεται να είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος, ωστόσο αμφίβολος δίνεται ακόμα ο Γιώργος Μασούρας. Παράλληλα ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι ο νέος τραυματίας και μάλλον θα μείνει εκτός.

Σενάρια πως ο Ολυμπιακός ψάχνει παίκτη στην αγορά των ελεύθερων


Στο μεταξύ ολοένα και περισσότερα είναι τα σενάρια που έρχονται κυρίως από το εξωτερικό πως ο Ολυμπιακός βγήκε ξανα στην αγορά και είναι σε αναζήτηση ενός μεσοεπιθετικού.

Στην Τουρκία αναφέρουν πως οι "ερυθρόλευκοι" μίλησαν με τους εκπροσώπους του Γιουσούφ Γιαζίτσι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Λιλ κι έχει προδιαγραφές τέτοιες που να μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση. Στο παρελθόν ο Ολυμπιακός είχε εξετάσει και την περίπτωση του εξτρέμ Αντάμ Ουνάς, ενώ φέρεται να του προτάθηκε και ο επίσης εξτρέμ, Ναϊμ Σλίτι.