Η UEFA τιμώρησε τον Ντιέγκο Αλόνσο με ποινή μίας αγωνιστικής και έτσι ο Ουρουγουανός τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν θια κάθεται στον πάγκο της ομάδας για την πρεμιέρα του "τριφυλλιού" στο Μαυροβούνιο με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα (3/10-22:00). 

Ο λόγος που ο Αλόνσο τιμωρήθηκε, είναι επειδή στα τρία εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού, με την Μπότεφ, τον Άγιαξ και τη Λανς, η έναρξη καθυστέρησε. Ο παρατηρητής το σημείωσε στο φύλλο και η UEFA ακολούθησε την παρατήρηση. 

Παναθηναϊκός: Τα πρόστιμα από την UEFA

Η UEFA τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με πρόστιμα συνολικού ύψους 129.000 ευρώ. 

Αναλυτικά: Με 16.500 ευρώ στο πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ (8/8) για χρήση λέιζερ και "ακατάλληλη συμπεριφορά ομάδας" που αφορά τις κίτρινες κάρτες που αντίκρισε η ομάδα (5 συνολικά).
Με 34.000 ευρώ στη ρεβάνς με τον Άγιαξ (15/8) για "ακατάλληλη συμπεριφορά ομάδας" (7 κίτρινες) και καθυστερημένη έναρξη παιχνιδιού.
Με 78.500 ευρώ στη ρεβάνς με τη Λανς για χρήση λέιζερ, μπλοκαρισμένους διαδρόμους στις θύρες, άναμμα βεγγαλικών και καθυστερημένη έναρξη παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, τιμωρήθηκε με 26.000 ευρώ πρόστιμο για μπλοκάρισμα των διαδρόμων στην Τούμπα, στο παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό του Champions League με τη Μάλμε.