Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Λιόν για την πρεμιέρα του στη League Phase του Europa League, με την UEFA να κάνει γνωστό και το διαιτητή της αναμέτρησης.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον Βέλγο Λόρενς Βίσερ, τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει βρει στον.΄.. δρόμο του και στο παρελθόν. Τώρα θα τον έχει στο ματς με τη Λιόν, στο οποίο θέλει να κάνει μια καλή εμφάνιση ξεκινώντας θετικά στη League Phase του Conference League.

O 34χρονος ρέφερι από την πρώτη κατηγορία της UEFA θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρίαν Βανιζέρε και Τιμπό Νίσεν. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σιμόν Μπορντοουί, επίσης, από το Βέλγιο, ενώ στο VAR θα βρίσκονται ο Μπραμ Φαν Ντρίσε με τον Ιταλό Ντανίλε Κίφι.

Ήταν και στο Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας


Ο Βίσερ είχε διευθύνει το Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 (4/8/22) για τα playoffs του Europa League.

Eπίσης ήταν στο ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ 2-1 (24/2/22) για την ενδιάμεση φάση του Conference League που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ των Θεσσαλονικέων (7-4), αλλά και στο Λέστερ-ΑΕΚ 2-0 (10/12/20) για τους ομίλους του Europa League.

Φέτος έχει διευθύνει πέντε ματς στο βελγικό πρωτάθλημα, δύο στα προκριματικά του Conference League και ένα για το Nations League.