Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αγωνιστικές που οι διαιτητές πήραν... άριστα, στην πέμπτη "στροφή" της Super League τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Στεφάν Λανουά να παρατηρεί και να εξηγεί αρκετά λάθη στις αμφισβητούμενες φάσεις που διάλεξε να δείξει στο βίντεο του.

Ο Λανουά είδε αρκετά λάθη από τους διαιτητές στην πέμπτη αγωνιστική της Super League

Η πέμπτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League με 13 βαθμούς, με αρκετά παράπονα να υπάρχουν όμως από τις ομάδες για τη διαιτησία, καθώς υπήρξαν αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις.

Την αρχή ο Λανουά έκανε με τον αγώνα της Athens Kallithea κόντρα στην ΑΕΚ και μία περίπτωση πέναλτι την οποία ζήτησαν οι γηπεδούχοι αναφορικά με τον Περέιρα, με τον αρχιδιαιτητή να εξηγεί όμως πως ναι μεν υπάρχει παράβαση, αλλά υπάρχει εκτός περιοχής.

"Σε αυτή την περίπτωση ο VAR θα πρέπει να ελέγξει αν το φάουλ συνέβη εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR έλεγξε διαφορετικές κάμερες και βρήκε τη σωστή κάμερα που του επέτρεψε να επιβεβαιώσει ότι η επαφή έγινε εκτός περιοχής του πέναλτι".

Στη συνέχεια στάθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανσερραϊκό και τόνισε πως ορθά από τη μία πλευρά ο VAR πήρε πίσω την καταλόγηση πέναλτι στην περίπτωση του Γιώργου Βαγιαννίδη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο τερματοφύλακας βρήκε την μπάλα πρώτα.

"Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, νομίζοντας ότι ο τερματοφύλακας χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο VAR βρήκε μία κάμερα που δείχνει ότι ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα πριν τον επιθέμενο. Συνίσταται ανασκόπηση της φάσης για την ακύρωση του πέναλτι".

Σε αντίθεση με την περίπτωση του δεξιού μπακ των "πρασίνων", τόσο ο διαιτητής όσο και το VAR έκαναν λάθος σύμφωνα με τον Λανουά στο χέρι του Γουίλιαν Αράο, ο οποίος βρήκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και θα έπρεπε να σφυριχθεί πέναλτι από τον ρέφερι της αναμέτρησης.

"Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης".

Για το τέλος ο Γάλλος αρχιδιαιτητής αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Βόλου απέναντι στον ΠΑΟΚ που άνοιξε την αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής της Super League, αναφέροντας πως δεν υπάρχει παράβαση στο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο τρίτο λεπτό του αγώνα.

Τόνισε δε πως δεν θα έπρεπε να μετρήσει και το πρώτο γκολ του Φέντορ Τσάλοφ με την ασπρόμαυρη φανέλα, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

SL1: Ανάλυση φάσεων 5ης αγωνιστικής | Hellenic Football Family