Ο Παναθηναϊκός AKTOR ταξίδεψε για την Τουρκία για τα τελευταία δύο φιλικά προετοιμασίας του πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν την Γαλατάσαραϊ σ' ένα παιχνίδι που έδειξαν ξανά τα προβλήματα τους στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος όμως, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν - που βραβεύτηκε από την τούρκικη ομάδα για τη συνεισφορά του στο σύλλογο - ανέβασε στροφές και κυρίως χάρις στη second unit έφτασε σε μία ευρεία νίκη μετά από τρεις σερί ήττες στα φιλικά παιχνίδια.

Η βράβευση του Αταμάν και το κακό ξεκίνημα των δύο ομάδων

Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι ιθύνοντες της Γαλατάσαραϊ φρόντισαν να τιμήσουν τον Εργκίν Αταμάν, που είχε καθίσει αρκετά χρόνια στον πάγκο της ομάδας, θέλοντας να δείξουν πως δεν ξεχνούν την συνεισφορά του στο σύλλογο.



Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ άσχημα στον αγώνα, καθώς καμία δεν μπορούσε να βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό στην επίθεση, κάτι που μαρτυρά το 6-8 υπέρ των "πρασίνων" στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, με το "τριφύλλι" να έχει στη σύνθεση του μία πολύ καλή πεντάδα, δεδομένων των απουσιών.

Η πρώτη περιόδος ολοκληρώθηκε με Παναθηναϊκό AKTOR να έχει προβάδισμα πέντε πόντων (12-17), αλλά να μη μπορεί να βρει εύκολα χώρους προς το καλάθι των αντιπάλων του, με την άμυνα του να είναι εκείνη που τον κρατούσε μπροστά στο σκορ.

Πήρε διαφορά ο Παναθηναϊκός AKTOR - Ισοφάρισε πριν το ημίχρονο η Γαλατάσαραϊ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με την είσοδο των αλλαγών στο παρκέ, οι "πράσινοι" ανέβασαν στροφές και πήραν ένα καλό προβάδισμα της τάξεως των 11 πόντων (17-28) έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δείχνοντας πως ξεκολλάνε επιθετικά, με τον Τζέριαν Γκραντ πρωταγωνιστή.

Κάτι που βέβαια δεν ίσχυσε τελικά, καθώς οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κάνουν κι εκείνοι από τη πλευρά τους ένα καλό σερί, φέρνοντας τη διαφορά στους 4 (28-32) τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, με το "τριφύλλι" να φτάνει με δυσκολία στο καλάθι.

Το συγκεκριμένο γεγονός το εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό η Γαλατάσαραϊ, η οποία ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεση της στην άμυνα και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλη με 34-34, εξανεμίζοντας σε λίγα λεπτά τη διαφορά της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Πίεσε στην άμυνα και πήρε διαφορά με τις αντεπιθέσεις ο Παναθηναϊκός AKTOR

Οι "πράσινοι" μπήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη, και μ' ένα γρήγορα σερί 2-12 πήραν προβάδισμα δέκα πόντων (36-46), με τους Ναν και Μήτογλου να είναι οι εκφραστές των επιθέσεων στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Για να μπορέσει να βρει χώρο να τρέξει στην επίθεση ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR χρειάστηκε περισσότερη πίεση στη μπάλα, κάτι που του πρόσφερε απλόχερα ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο το ρυθμό του αγώνα.

Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε καλάθι στο φινάλε του Έλληνα φόργουορντ, που έφερε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της μέχρι εκείνο το σημείο το +13 (45-58), με τον Δημήτρη Μωραΐτη από την άλλη να προσφέρει κι εκείνος αρκετές λύσεις στις δύο πλευρές του παρκέ.

Έφτασε σε εύκολη νίκη στο φινάλε ο Παναθηναϊκός AKTOR

Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν στην τελευταία περίοδο, με τους παίκτες της Γαλατάσαραϊ να συνεχίζουν να είναι άστοχοι ακόμη και σε φαινομενικά εύκολα ελεύθερα σουτ και τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει τη διαφορά στο +17 (51-68) επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Το πάρτι συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο της περιόδου, με τον Οσμάν να "ξεμπουκώνει" επιθετικά για πρώτη φορά φέτος και να σκοράρει ένα πολύ δύσκολο τρίποντο για να στείλει την ομάδα του στο +22 (51-73) 4:30 λεπτά πριν το φινάλε της φιλικής αναμέτρησης.

Το τελικό 56-85 έδειξε πως οι "πράσινοι" αν καταφέρουν να βρουν χώρο μπορεί να σε... σκοτώσουν μέσω των αντεπιθέσεων που ήταν και το κυριότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού τους στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη μετά από τρεις σερί ήττες.


Τα δεκάλεπτα: 12-17, 34-34, 45-58, 56-85