Στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το Μαρούσι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Πέγια, επικρατώντας με 100-72. Οι γηπεδούχοι με αυτόν τον τρόπο βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup.

Εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο από το Μαρούσι κόντρα στην Πέγια

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν ούτε οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του Αμαρουσίου, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, παίρνοντας από νωρίς διαφορά της τάξεως των 14 πόντων (19-5) στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4epjt9sjeuh)
Παρά τις προσπάθειες της Πέγια να μειώσουν γρήγορα, κάθε φορά που έφταναν τη διαφορά σε μονοψήφια διαφορά, οι "κίτρινοι" έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 34-20, έχοντας απίστευτα ποσοστά ευστοχίας, σουτάροντας με 75%.

Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν πολύ και στη δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους απλά να μην έχουν τον ίδιο ρυθμό στην επίθεση, δίνοντας περισσότερο βάση στην άμυνα για να διατηρήσουν τη διαφορά στο +15 (48-33) τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Νικολαΐδης φρόντισε μάλιστα να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά +11 (54-43), γνωρίζοντας πολύ καλά πως υπάρχει και ρεβάνς στη σειρά και όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εκείνον και τους συμπαίκτες του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4epkvayownl)

Διατήρησε τη διαφορά και είναι στο χέρι του Αμαρουσίου η πρόκριση

Η Πέγια μπήκε πιο δυνατά στη τρίτη περίοδο και έριξε γρήγορα τη διαφορά στους 6 (54-49) μ' ένα σερί 6-0, αλλά το Μαρούσι κατάφερε να βρει ξανά λύσεις στην επίθεση, φτάνοντας ξανά στο +15 (66-51) πέντε λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +19 (74-55) ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απάντηση με καλάθι και φάουλ και πήγαν στους πάγκους γνωρίζοντας πως πρέπει να ανατρέψουν το -16.

Το Μαρούσι δεν έριξε ρυθμούς ούτε στην τελευταία περίοδο φτάνοντας τη διαφορά στο +20 (83-63) έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, δίνοντας χαρά στους οπαδούς της ομάδας που είχαν βρεθεί στο γήπεδο για να στηρίξουν την προσπάθεια τους.

Το τελικό 98-75 δίνει στους γηπεδούχους από... τώρα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του FIBA Europe Cup, καθώς μόνο αν δεν "κατέβουν" στον επαναληπτικό μπορούν να μείνουν εκτός, με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων να είναι εμφανής σε όλο το κομμάτι του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 34-20, 54-43, 74-58, 98-75