Χωρίς κάποια έκπληξη συνεχίστηκε η δράση στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, με τα φαβορί να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του φαβορί. Από τη μία η Τσέλσι επικράτησε με 5-0 της Μπάροου ενώ δυσκολίες αντιμετώπισαν οι Μάντσεστερ Σίτι, Άστον Βίλα και Λέστερ.

Δύσκολη πρόκριση για την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Γουότφορντ

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει την απόδοση της καθ' όλη τη διάρκεια του η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μία δύσκολη πρόκριση απέναντι στη Γουότφορντ για την επόμενη φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παρουσίαζει μία 11άδα με έμπειρους και νέους ποδοσφαιριστές.

Το άγχος έδιωξε από την αρχή και πιο συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό ο Ντοκού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γκρίλις και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Φόντεν να ξεκινάει τη φάση κερδίζοντας τη μπάλα από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4eqh5fwqdu1)
Το δεύτερο τέρμα για τους "Πολίτες" ήρθε με τον Ματέους Νούνες, ο οποίος πέτυχε το γκολ και το πανηγύρισε δεόντως μαζί με τους συμπαίκτες του που τον πείραξαν ίσως και παραπάνω απ' ότι θα ήθελε ο ίδιος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4erpt6pnxkh)
Παρά το γεγονός πως είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν και τρίτο τέρμα οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν τα κατάφεραν, με την Γουότφορντ να καταφέρνει να μειώσει στο 86ο λεπτό με τον Ινς, αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πάρτι με διοργανωτή τον Ενκουνκου και καλεσμένη την Μπάροου για την Τσέλσι

Μία εμφάνιση που χρειάζονταν για ν' ανεβάσουν τη ψυχολογία τους πραγματοποίησαν οι παίκτες της Τσέλσι, βρίσκοντας "μπόσικη" την Μπάροου και κερδίζοντας την στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με 5-0, με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Ενκουνκού.

Το "χορό" των γκολ άνοιξε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από ασίστ του Ζοάο Φέλιξ ενώ λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0, δίνοντας προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του.

Το τρίτο γκολ ήρθε πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 30 λεπτά στην αναμέτρηση, με τον Φαρμάν να στέλνει άθελα του την μπάλα στην εστία της ομάδας του, με το 3-0 να είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου για τους "μπλε" του Λονδίνου.

Ο Έντσο Μαρέσκα είδε τον Πέδρο Νέτο να βάζει το πρώτο του γκολ με την ομάδα στο 48ο λεπτό και αποφάσισε να κάνει αλλαγές για να ξεκουράσει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στη Μπράιτον για την Premier League.

Εκείνος που έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα δεν ήταν άλλος από τον Ενκουνκού, ο οποιος ολοκλήρωσε το χατ τρικ του στο 75ο λεπτό και στην αμέσως επόμενη φάση έγινε αλλαγή για να ξεκουραστεί ενόψει της απαιτητικής συνέχειας της ομάδας του.

Δια "πυρός και σιδήρου" στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας, Άστον Βίλα και Λέστερ

Δύσκολη πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας πήρε η Άστον Βίλα στην έδρα της Γουίκομ, με τη λύση να έρχεται στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπουεντιά να "ξεκλειδώνει" την άμυνα των γηπεδούχων με γκολ στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο άνθρωπος που του έγιναν 40(!) προτάσεις μέσα στο καλοκαίρι για να πάρει μεταγραφή, αλλά οι "χωριάτες" τις απέρριψαν όλες. τον Τζον Ντουράν, ο οποίος πέτυχε το 0-2 με εκτέλεση πέναλτι, για να μειώσει τελικά ο Κονέ στο πέμπτο των καθυστερήσεων στο τελικό 1-2.

Τα πέναλτι χρειάστηκε για να προκριθεί στην επόμενη φάση η Λέστερ στην έδρα της Γουόλσολ, με την ομάδα της Premier League να έχει ευκαιρίες αλλά να μη μπορεί να σκοράρει. Κάτι που έκανε τρεις φορές από την "εσχάτη των ποινών", σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που αστόχησαν και στις τρεις εκτελέσεις τους.