Την πέμπτη της νίκη στη La Liga με περιπετειώδη τρόπο πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης που είδε το προβάδισμα των τριων γκολ να γίνονται ένα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την Αλαβές, την ώρα που η Κόμο έκανε εντυπωσιακή ανατροπή στην έδρα της πρωταθλήτριας του Europa League, Αταλάντα.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, η Σεβίλλη επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 της Βαγιαδολίδ στο φινάλε του αγώνα, ενώ η Βαλένθια έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Οσασούνα για την έβδομη αγωνιστική.

Τα εύκολα... δύσκολα έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Αλαβές

Ένα πολύ εύκολο βράδυ για την Ρεάλ Μαδρίτης παραλίγο να εξελιχθεί σε... εφιάλτη για τους "μερέγχες", οι οποίοι είδαν το 3-0 να γίνεται μέσα σε δύο λεπτά σε 3-2, αλλά στο φινάλε η Αλαβές παρά την πίεση της δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τον Λούκας Βάσκεθ να σκοράρει στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Βινίσιους Τζούνιορ, δείχνοντας πως θέλει να "ξεμπερδέψει" από νωρίς με την υπόθεση νίκη.

Το 2-0 ήρθε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, με τον Κίλιαν Εμπαπέ να πετυχαίνει ακόμη ένα γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης φτάνοντας τα τέσσερα παιχνίδια συνεχόμενα που σκοράρει. Την ασίστ έδωσε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ λίγο πριν συμπληρωθεί το 40ο λεπτό του αγώνα.

Την άνοδο της απόδοσης του για ακόμη μία φορά απέδειξε περίτρανα ο Ροντρίγκο, ο οποίος είδε τον Λούκας να γίνεται από εκτελεστής... δημιουργός στο 48ο λεπτό και τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το τρίτο του τέρμα στη La Liga τη φετινή σεζόν.

Εκεί που όλα έμοιαζαν πως έχουν τελειώσει οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να έχουν ελπίδες με τον Μπεναβίντεθ στο 85ο λεπτό και αναπτερώθηκαν ακόμη περισσότερο στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Γκαρσία να μειώνει σε 3-2, σκορ όμως που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύρισμα του διαιτητή.

Τρομερή ανατροπή για την Κόμο στην έδρα της Αταλάντα

Από εκεί που δεν το περίμενε της ήρθε της Αταλάντα, η οποία αν και απειλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να προηγηθεί μάλιστα χάρις σε εξαιρετικό γκολ του Ζαπακόστα στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4esfsd1hm8x)
Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο όμως άλλαξαν άρδην, με την νεοφώτιστη Κόμο να μπαίνει με άλλον αέρα και να κάνει... πάρτι, ισοφαρίζοντας στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Στρεφέζα, μετά από ασίστ του Σέρχι Ρομπέρτο.

Η τύχη ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων, με τον Κολάσινατς να στέλνει τη μπάλα άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του, και τον Φαντέρα στο 58ο λεπτό να κάνει το 1-3 και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4esl7sznm7t)
Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι - που πίεσαν αρκετά στο υπόλοιπο του παιχνιδιού - ήταν να μειώσουν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Λούκμαν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη στη Serie A.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4eth9k7u4pt)

Επιστροφή στα τρίποντα για τη Σεβίλλη - Ισόπαλες χωρίς τέρματα Βαλένθια και Οσασούνα

Επιστροφή στις νίκες για τη Σεβίλλη στη La Liga, η οποία δείχνει πως ψάχνει να βρει ρυθμό και να πάρει συνεχόμενα τρίποντα που θα την ανεβάσουν βαθμολογικά, έχοντας ως στόχο να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο γίνεται την έδρα τους.

Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν την τύχη να προηγηθούν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με αυτογκόλ του Τόρες και πήγαν στα αποδυτήρια με ψυχολογία, αλλά είδαν τον Πέρεζ στο 56ο λεπτό να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα για την Βαγιαδολίδ.

Για να φτάσει στη νίκη η Σεβίλλη έπρεπε ο Γκαρθία να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Ετζούκε, με τον δαιμόνιο εξτρέμ - που ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση του το καλοκαίρι - να βάζει το "λιθαράκι" του στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δεν υπήρχε πιθανότητα να μην γίνει "θρίλερ" το φινάλε, με τον Μαρκάο να παίρνει κόκκινη κάρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά δε τα κατάφεραν τελικά με το 2-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές φάσεις πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια, με την τοπική ομάδα να μη μπορεί να κάνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη La Liga, μιας και ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα κόντρα στην Οσασούνα που πήρε τον πρώτο της βαθμό εκτός έδρας.