Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League ξεκινά! Ο "δικέφαλος του βορρά" διασταυρώνει τα ξίφη του με την πρωτοπόρο Τουρκίας, Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ συναρπαστική είναι και η δράση στα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης. Αναλυτικά οι ώρες και τα κανάλια των αναμετρήσεων.

O πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ρίχνεται στη... μάχη με την πρωτοπόρο Γαλατασαράι

Η ώρα του ΠΑΟΚ να... συστηθεί στη League Phase του Europa League έφτασε! Ο "δικέφαλος του βορρά" βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να τεθεί αντιμέτωπος με την Γαλατασαράι, με τις δυο ομάδες να έχουν κάτι κοινό. Αμφότερες φιγουράρουν στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους, έχουν κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση και έχουν την αυτοπεποίθησή τους στα... ύψη!

Οι "ασπρόμαυροι" που μετά το διπλό (1-4) τους στον Βόλο βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή, απέναντι στους Τούρκους οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει την καλύτερη εκκίνηση των τελευταίων ετών και έχουν κάνει το εντυπωσιακό 6/6 στο πρωτάθλημά τους μετά τον θρίαμβό τους στο μεγάλο ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει νικηφόρα πρεμιέρα στη νέα... εποχή των ομίλων του Europa League υπό νέα μορφή, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην έχει στη διάθεσή του για τη "μάχη" με τη Γαλατασαράι τον Μπράντον Τόμας και τον Έλληνα γκολκίπερ, Αντώνη Τσιφτσή.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο πλευρό των Θεσσαλονικιών θα βρεθούν περίπου 2.500 οπαδοί του, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα κάνουν οδικώς το ταξίδι από την Θεσσαλονίκη για την Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα και η ΠΑΕ έχει δώσει τις απαραίτητες οδηγίες μέσω ανακοίνωσής της για όσους θα ταξιδέψουν και θα βρεθούν στο γήπεδο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντεθ ο οποίος δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Χοσέ Ναράνχο και Ντιέγκο Σάντσες Ρόχο, ενώ ως τέταρτος ορίστηκε ο Χοσέ Λουίς Μουνουέρα. Ισπανική παρουσία θα υπάρξει και στο VAR, με τον Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντ να έχει βοηθό του τον επίσης Ισπανό, Γκιγιέρμο Κουάρδα.

"Κάθε παιχνίδι έχει τη δυσκολία του, δεν έχει σημασία ο αντίπαλος. Πρέπει να προσέξεις όλα τα ματς είτε είναι ευρωπαϊκά, είτε εγχώρια. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι το κίνητρο που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής.Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να βρούμε σε αυτή τη διαδικασία είναι η πνευματική σε συνδυασμό με τη σωματική φρεσκάδα. Το δεύτερο στοιχείο που επίσης είναι πολύ σημαντικό είναι το πόσο χρόνο συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές σε όλη τη διαδικασία" δήλωσε μεταξύ άλλων ενόψει του αγώνα ο Λουτσέσκου.


Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο Europa League με "λάμψη" Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, ξεχωρίζει ο αγώνας της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στη League Phase του Εuropa League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τβέντε, αντίπαλο του Ολυμπιακού, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το ματς της Ρεάλ Σοδιεδάδ η οποία είναι μια εκ των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην διοργάνωση, απέναντι στη Νις.

Η Πόρτο, αντίπαλος του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League κοντράρεται με την Μπόντο Γκλιμτ, ενώ η επίσης αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Φερεντσβάρος ρίχνεται στη... μάχη με την Άντερλεχτ. Παράλληλα, ξεχωρίζει ο αγώνας της αντιπάλου του "δικέφαλου του βορρά" Σλάβια Πράγας που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λουντογκόρετς, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η "μάχη" της Λάτσιο με την Ντινάμο Κιέβου στην Ουκρανία.

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις του Europa League:

19:45 COSMOTE SPORT 9 HD Άλκμααρ – Έλφσμποργκ UEFA Europa League ποδόσφαιρο

19:45 COSMOTE SPORT 8 HD Μπόντο Γκλιμτ – Πόρτο UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 5 HD Νις – Ρεάλ Σοσιεδάδ UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 9 HD Λουντογκόρετς – Σλάβια Πράγας UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 8 HD Άντερλεχτ – Φερεντσβάρος UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD Μίντιλαντ – Χόφενχαϊμ UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 6 HD Ντινάμο Κιέβου – Λάτσιο UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τβέντε UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 2 HD Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ UEFA Europa League ποδόσφαιρο