Ο τραυματισμός του Ρόδρι στο ισόπαλο ντέρμπι (2-2) της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ επισκίασε τα πάντα για τους "πολίτες". Ο φόβος όλων ότι έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο δεξί του γόνατο έγινε πραγματικότητα. Ύστερα από εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Ισπανός μέσος επιβεβαιώθηκαν τα... χειρότερα και οι πρωταθλητές Αγγλίας θα αναγκαστούν να πορευτούν δίχως τις υπηρεσίες του στο υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν σε Αγγλία και Ευρώπη.

Επίσημα ρήξη χιαστού ο Ρόδρι, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν με την Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ρόδρι αφού έπεσε στο χορτάρι σφαδάζοντας κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ στο "Έτιχαντ" για την 5η αγωνιστική της Premier League προκάλεσε έντονη ανησυχία. Ο Ισπανός μέσος έγινε αναγκαστική αλλαγή και τα... καρδιοχτύπια δεν άργησαν να έρθουν! Η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για ρήξη χιαστού στο δεξί του γόνατο, κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν και επίσημα με ανακοίνωσή τους οι "πολίτες".

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει να διαχειριστεί πλέον μια τεράστια απουσία στη μεσαία του γραμμή, καθώς ο Ρόδρι θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο ίδιος έχει ταξιδέψει στην Ισπανία για να ζητήσει συμβουλές από τους ειδικούς για το πώς θα πορευτεί. Μάλιστα, η Σίτι υπογράμμισε ότι θα υπάρχει τακτικά ενημέρωση σχετικά με τον χρόνο αποθεραπείας του.


Αναλυτικά όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι:

"Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει πως ο Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί του γόνατο, στο πρώτο μέρος του ισόπαλου 2-2 με την Άρσεναλ. Ο μέσος ταξίδεψε στην Ισπανία για να ζητήσει αυτή την εβδομάδα συμβουλές από ειδικούς, μετά τα αρχικά τεστ που έγιναν στο Μάντσεστερ. Η αξιολόγηση παραμένει σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί η πλήρης έκταση του τραυματισμού και η αναμενόμενη πρόγνωση. Όλοι στον σύλλογο του εύχονται ταχεία ανάρρωση και θα σας ενημερώνουμε τακτικά σχετικά με το χρόνο αποθεραπείας του".

Ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, σε τοποθέτησή του για τον τραυματισμό του Πέδρι, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι "όταν χάνεις τον καλύτερο μέσο στον κόσμο για πολύ καιρό, είναι δυνατό χτύπημα. Το καθήκον μου είναι όμως να βρω μία λύση. Όταν ένας παίκτης είναι αναντικατάστατος, θα πρέπει να το πετύχουμε ως ομάδα και αυτό θα γίνει".

Oι δηλώσεις του Γκουαρδιόλα:

"Δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη απάντηση, αλλά το σίγουρο είναι πως θα μείνει εκτός για πολύ χρόνο. Υπάρχουν και κάποιες απόψεις ότι θα γυρίσει πιο γρήγορα απ' ό,τι αναμένουμε. Περιμένουμε τα τελευταία τηλεφωνήματα για να μάθουμε το είδος χειρουργείου που χρειάζεται. 

Όταν χάνεις τον καλύτερο μέσο στον κόσμο για πολύ καιρό, είναι δυνατό χτύπημα. Το καθήκον μου είναι όμως να βρω μία λύση. Όταν ένας παίκτης είναι αναντικατάστατος, θα πρέπει να το πετύχουμε ως ομάδα και αυτό θα γίνει.

Πέρυσι ήμασταν για τρεις μήνες χωρίς τον Χάαλαντ και πέντε χωρίς τον Ντε Μπρόινε και κατακτήσαμε την Premier League".