Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία! Η κίνηση του Εργκίν Αταμάν να δείξει με τα δάχτυλά του τον αριθμό 1 και τον αριθμό 3 στους οπαδούς της Γαλατασαράι στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό AKTOR, οδήγησε την Φενέρμπαχτσε σε μια ανακοίνωση-σοκ όπου αναφέρει ότι δεν αποδέχεται την συγγνώμη του Τούρκου τεχνικού και πως δεν θα στείλει ξανά παίκτες στην εθνική Τουρκίας όσο είναι ο ίδιος προπονητής!

Η Φενέρμπαχτσε δεν στέλνει άλλο παίκτες στην εθνική Τουρκίας όσο είναι προπονητής ο Αταμάν

Μετά το φινάλε της φιλικής νίκης του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Γαλατασαράι στην Τουρκία, ο Εργκίν Αταμάν στράφηκε προς τους οπαδούς της Γαλατά και έδειξε με τα δάχτυλά του τον αριθμό 1 και τον αριθμό 3, χειρονομία που "φωτογράφιζε" ουσιαστικά το σκορ με το οποίο η ομάδα που υποστηρίζει στην Τουρκία, Γαλατασαράι νίκησε την Φενέρμπαχτσε στο μεταξύ τους ντέρμπι στο "Σουκρού Σαράτσογλου".

Αφού ο Γενικός Γραμματέας της Φενέρμπαχτσε εξαπέλυσε... πυρά προς τον Αταμάν όπου χαρακτήρισε διχαστική, μεροληπτική και απεχθή τη συμπεριφορά του, δήλωσε ότι το όνομά του δεν ταιριάζει με την ταυτότητα του προπονητή της εθνικής Τουρκίας. Ο προπονητής του "τριφυλλιού" από την πλευρά του θέλησε να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη αναφέροντας ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει ή να στοχοποίησει την κοινότητα της Φενέρ.

Οι εξελίξεις όμως έφεραν νέα δεδομένα. Μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, η Φενέρμπαχτσε έκανε γνωστό ότι δεν θα στείλει ξανά παίκτες της στην εθνική Τουρκίας όσο είναι προπονητής ο Αταμάν, σημείωσε ότι η ομάδα αγνοεί τη συγγνώμη του, ενώ επισήμανε ότι "αυτό το άτομο ξεπέρασε τα όριά του".
Τονίζεται ότι οι Τούρκοι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της Φενέρ και πλαισιώνουν την εθνική Τουρκίας είναι οι Μέλι Μαχμούτογλου, Σερτάκ Σανλί, Ταρίκ Μπιμπεροβιτς Έρτεν Γκάζι και Χάμζα Μέστογλου.

Aναλυτικά όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε:

"Η συμπεριφορά του ομοσπονδιακού προπονητή στις 24 Σεπτεμβρίου, μετά τον αγώνα του συλλόγου στον οποίο εργάζεται, είναι γνωστή σε όλους. Αυτός ο άνθρωπος έχει αποδείξει τον χαρακτήρα του και η στάση του είναι εντελώς αντίθετη σε σχέση με το κύρος και την αξιοπρέπεια που πρέπει να χαρακτηρίζει τον προπονητή της Εθνικής Τουρκίας.

Η Εθνική είναι η ομάδα μας. Κάθε άνθρωπος που αποτελεί μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να γνωρίζει τα δεδομένα και να είναι υπεύθυνος με τη συμπεριφορά του. Αυτή η ενέργεια αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς την κοινότητα της Φενέρμπαχτσε, προς το κύρος του προπονητή της Εθνικής Τουρκίας, ακόμη και προς τη χώρα μας. Αγνοούμε τη συγγνώμη του! Αυτό το άτομο ξεπέρασε τα όριά του. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην Εθνική Ανδρών κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση αυτή, η οποία απαιτεί απαραίτητες ιδιότητες όπως σεβασμός και αμεροληψία".