"Πέταξαν" για τη φάση των "16" Άρης και Βόλος, με τις δυο ομάδες της Super League να τσεκάρουν εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος! Οι "κίτρινοι" μπορεί να δυσκολεύτηκαν στα σημεία από τον μαχητικό Εθνικό που είχε τις ευκαιρίες του για να σκοράρει στο ματς, όμως το "χρυσό" γκολ του Νταρίντα, η εμπειρία και ο... Κουέστα ήταν αρκετά για να του δώσουν τη νίκη με 1-0.

Από την άλλη, η ομάδα της Μαγνησίας ήταν καταιγιστική απέναντι στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στο χωριό της Πέλλας, όπου επί της ουσίας "καθάρισε" την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο που προηγήθηκε 3-0. Ένα ματς ιστορικό για τους γηπεδούχους στο οποίο οι φίλαθλοι της ομάδας έδωσαν δυναμικό παρών γι' αυτό το μεγάλο παιχνίδι, με περίπου 2.000 άτομα να κατακλύζουν τις εξέδρες και να δημιουργούν συγκινητική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fe3605tbsx)
Μάλιστα, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές πριν από τη σέντρα στο Εθνικός - Άρης, όταν και οι δυο ομάδες τίμησαν τη μνήμη των δύο αδικοχαμένων Άλκη Καμπανού και Κώστα Κατσούλη με δυο μεγάλα πανό, ενώ η ομάδα του Πειραιά βράβευσε τη "Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη" για το έργο της.

alkhs_kampanos
katsoulhs_kampanos

Ο Άρης έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς στο 31' σε μια φάση που ο Κούμπουλας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα στο σουτ εκτός περιοχής που εξαπέλυσε ο Ντιαντί, η μπάλα κατέληξε στον Νταρίντα που πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε από κοντά στα δίχτυα για το 0-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fdhs8o5bax)
Στο 38ο λεπτό λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο Εθνικός μετά από παραλίγο ολέθριο λάθος του Κουέστα ο οποίος έδωσε τη μπάλα σαν... δώρο στον Γεωργούση ο οποίος δοκίμασε σουτ όμως είδε τον Ισπανό γκολκίπερ να... ρεφάρει και να αποκρούει σωτήρια κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fdj9yepl2h)
Στο 51ο λεπτό, ο Εθνικός που στεκόταν εξαιρετικά απέναντι στους Θεσσαλονικείς βρήκε δίχτυα ωστόστο το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ. Συγκεκριμένα, ο Σκεντεράι έκλεψε την μπάλα, αλλά του χρεώθηκε φάουλ νωρίτερα στον Ροζ  προτού σουτάρει ο Ερέρα.

Μάλιστα, στο 55ο λεπτό, οι γηπεδούχοι παραλίγο να σκοράρουν ξανά με τον Γεωργούση ο οποίος μετά από ωραία κάθετη μπαλιά βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κουέστα και είδε τον Ισπανό τερματοφύλακα να του λέει ξανά... όχι και να βάζει "στοπ" στην προσπάθειά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fe9dis1zsx)
Εντέλει, ο Άρης αν και δέχθηκε αρκετή πίεση από τον Εθνικό κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα μέχρι τέλους και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στη φάση των "16".

Από την άλλη, ο Βόλος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης! Μόλις στο 9ο λεπτό ο Κόζτα "χτύπησε"' στην αντεπίθεση και με σουτ άνοιξε λογαριασμό στο ματς για το 0-1, ενώ στο 40ο λεπτό έδωσε... αέρα δυο τερμάτων στους φιλοξενούμενους γράφοντας το 0-2 με διαγώνιο πλασέ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fdg77ebnax)
Δίχως να σταματούν να πατάνε το... γκάζι, οι παίκτες του Βόλου πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων δυο λεπρά αργότερα (42') με τον Δόση ο οποίος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έπιασε στον... ύπνο την αντίπαλη άμυνα διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fdx1gsqm0p)