Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (26/9) τη Λιόν για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να στέλνει τα μηνύματα του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τα οποία αφορούσαν και την περσινή κατάκτηση του Conference League.

Πιο συγκεκριμένα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επεσήμανε με τον τρόπο του πως δεν πρέπει να μείνουν στην ιστορική περσινή κατάκτηση του Conference League. Ήταν κάτι που σίγουρο δίνει μεγαλύτερο σεβασμό στον Ολυμπιακό, αλλά τώρα είναι σε μια νέα διοργάνωση, το Europa League και πρέπει να ξεκινήσουν δυνατά.

"Είναι πολύ καλό να σε σέβονται και να ξέρουν την αξία σου. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πετύχαμε κάτι μεγάλο. Πρέπει τώρα να δείξουμε από την αρχή τι αξίζουμε και δεν έχει αξία τι πετύχαμε στο παρελθόν Είναι μία νέα διοργάνωση. Επειδή δεν ξέρουμε πόσους βαθμούς χρειαζόμαστε πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκες", είπε αρχικά ο Βάσκος προπονητής.

Μήνυμα Μεντιλίμπαρ για κατάκτηση του Europa League


Σχετικά με τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τη Λιόν υπογράμμισε: "Φυσικά και τα έχω σκεφτεί. Δεν θα σας αποκαλύψω την 11άδα. Εχουμε μία ιδέα παιχνιδιού και δεν αλλάζει αυτό είτε έχουμε τραυματίες ή τιμωρημένους. Για αυτό έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Σημασία έχει να μην αλλάζει η ιδέα του παιχνιδιού".

Για την ιδέα του παιχνιδιού σε σχέση με το άμεσο παιχνίδι: "Νομίζω ότι το έχουμε ξανακάνει. Κερδίσαμε μία διοργάνωση παίζοντας έτσι και γιατί όχι να προσπαθήσουμε να το ξανακάνουμε".

Για τους αγώνες που προηγήθηκαν και το εάν έχει την ευκαιρία να γίνει πιο σκληρός απέναντι στους παίκτες του: "Απαιτητικός είμαι πάντα απέναντι στους παίκτες όπου και εάν παίζουμε. Δεν έχει να κάνει με αυτό. Πάντα είμαι πολύ απαιτητικός. Έχει να κάνει με το πόσο εφαρμόζουμε την ιδέα του παιχνιδιού μας κάτι που εάν γίνει θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη".



Ο Σαντιάγο Έσε επεσήμανε πως έκαναν την αυτοκριτική τους


Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Σαντιάγο Έσε, ο οποίος τόνισε, για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, πως έκαναν την αυτοκριτική τους.

"Νιώθω πολύ καλά. Νιώθω πανέτοιμος. Όσα ματς και να παίξω όταν και εάν δεν νιώθω καλά θα το πω στον προπονητή. Όμως πρόλαβα να ξεκουραστώ, με βοήθησαν οι διακοπές και είμαι εδώ για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό", είπε αρχικά ο Έσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το κλίμα στα αποδυτήρια: "Μιλάμε συνεχώς μεταξύ μας. Αναλύουμε συνεχώς τι συμβαίνει και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον σεβασμό που είχαμε από πέρυσι. Δεν πρέπει να μένουμε σε ένα κακό αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δουλεύουμε για να διορθώνουμε τα λάθη μας. Είναι σημαντικό πώς ο κόσμος σέβεται τον Ολυμπιακό όπως και πέρσι.

Πιστεύω πώς βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας διοργάνωσης. Είμαστε μία ομάδα που τώρα μπαίνει σε ρυθμό. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε και να μιλάμε για κακά αποτελέσματα. Ως ομάδα μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό".