Μια μουδιασμένη, από τον Παναθηναϊκό AKTOR, πρώτη περίοδος έκρινε το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας του Έργκιν Αταμάν με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, 90-75. Με όσα συνέβησαν με τον Τούρκο προπονητή, ο οποίος είναι ante portas εξόδου της εθνικής Τουρκίας, αλλά και λόγω των απουσιών, οι "πράσινοι" δέχθηκαν 29 πόντους και έβαλαν μόλις 9 στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να χάσουν και το παιχνίδι. 

Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός AKTOR: Κόστισαν οι απόντες, έβγαλαν εγωισμό

Ο πρωταθλητής Ευρώπης είχε... μισή ντουζίνα παρά μία απουσίες στο παιχνίδι. Πλην των Κώστα Σλούκα, Λορέντζο Μπράουν και Κώστα Αντετοκούνμπο, που δεν ταξίδεψε στην Πόλη, δεν έπαιξαν απέναντι στην Εφές ο Ματίας Λεσόρ και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, κάτι που εξ ορισμού κάνει ανάξια κριτικής την αναμέτρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε κεκλεισμένων των θυρών. 

Η Εφές κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμά της. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός AKTOR έβγαλε εγωισμό. Η διαφορά έφτασε έως τους 22 πόντους, 65-43, ωστόσο οι "πράσινοι" μπόρεσαν και έδωσαν ένα σχετικό νόημα στην τέταρτη περίοδο, μειώνοντας στους 14, 83-69, με 5' για τη λήξη. Εκεί η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς έκανε ένα μίνι σερί 5-0, "κλειδώνοντας" τη νίκη.