Ο Άρης είχε στην εμβέλειά του το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Βενέτσια, για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στον β' όμιλο του Eurocup, έως τις αρχές της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη δέχθηκαν ένα σερί 16-0 ενώ το σκορ ήταν 47-46 και βρέθηκαν μονομιάς με 17 πόντους πίσω. Η Βενέτσια διεκδίκησε και πήρε και τη διαφορά με το τελικό 95-75. Είναι χαρακτηριστικό πως το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 48-34. 




Βενέτσια-Άρης: Έμεινε από καύσιμα 

Ενώ σε προηγούμενες περιπτώσεις, όπως το 23-13 στο 7' και το 35-25 στο 15', οι "κίτρινοι" κατάφεραν να επιστρέψουν, δεν είχαν το αντίδοτο όταν η ομάδα του Νέβεν Σπάχια έκανε αυτό το σερί, που έφτασε στο επιμέρους 18-1 και το 65-47. Η Βενέτσια, με τον Τάιλερ Ένις να κρατά την μπαγκέτα και τους Μιόφορντ Καμπεγκέλε και Τζόρνταν Παρκς να κυριαρχούν στη ρακέτα, παίρνοντας μαζί 16 ριμπάουντ, κράτησε άνετα το προβάδισμά της. 



Ο Άρης δεν είναι φανερά έτοιμος ακόμη, ειδικά σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση. Οι "κίτρινοι" θα παίξουν ξανά στη Ρόδο, απέναντι στον Παναθηναϊκό, στον ημιτελικό του Super Cup (28/9-17:30). Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί την Τουρκ Τέλεκομ για τη δεύτερη αγωνιστική.