Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει βαθμό στο "Αλί Σαμί Γεν", με τη Γαλατάσαραϊ να νικά 3-1 κυρίως εξαιτίας της ατομικής ποιότητας των ποδοσφαιριστών της και να παίρνει το "τρίποντο" στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον όμιλο του Europa League. 

Παρά τη διαφορά των δύο γκολ, το σκορ διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση με άπιαστο πλασέ του Μάουρο Ικάρντι. Ο Αργεντινός φορ, ενδεικτικό της ποιότητας της Γαλατά, ήταν... αλλαγή στο ματς, στη θέση του Οσίμεν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fo3t18pqpd)

Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟΚ: Θαρραλέος με σούπερ Κοτάρσκι

Ο ΠΑΟΚ υπήρξε καταρχάς θαρραλέος στο "Αλί Σαμί Γεν". Η ορμητική Γαλατάσαραϊ δεν δίσταζε να παρουσιάζει ανομοιομορφία προκειμένου να φτάσει στο γκολ. Η σε ημιάγρια κατάσταση μεσοεπιθετική γραμμή της έμοιαζε να ζει στο δικό της χώρο και χρόνο. Η απόσταση με τους αμυντικούς μέσους δεν υπήρξε η ενδεδειγμένη. Ο ΠΑΟΚ διείδε, σε αυτό το δικό του μαρτύριο, προοπτικές. 

Η Γαλατά είχε και απίθανες ευκαιρίες, μέσα σε όλα. Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Ο Βίκτορ Οσίμεν θα χρειαστεί 45λεπτα ψυχοθεραπείας για το γεγονός ότι δεν σκόραρε σε αυτό το παιχνίδι. 

Δεν ακούμπησε καν την μπάλα στη φάση που έφερε το 1-0 στο 49', αφού ήταν ο Μαντί Καμαρά που έκανε επαφή. Επιπλέον, ήταν ο Μπάμπα Ράχμαν που την είδε και την ένιωσε να περνά ανάμεσα στα πόδια του. 

Ο Οσίμεν είχε τις δικές του στιγμές. Στο 1', με την κεφαλιά άουτ. Στο 14', όταν τον πρόλαβε ο Κόλι.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4flzgsgqd2h)
Επιπλέον στο 26', ύστερα από κακή διαχείριση κατοχής του Ότο. 


Μετά, στο 44', με την κεφαλιά του να φεύγει άουτ. 

Ο Κοτάρσκι έπιασε και σουτ του Σάρα. Επιπλέον, δημιούργησε το λογικό άγχος, ώστε οι παίκτες της Γαλατά, θέλοντας να είναι προσεκτικοί με τα σουτ τους, να στέλνουν την μπάλα έξω. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fmj6af4b9d)

Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟΚ: Πήρε σχεδόν ό,τι του έδωσε 

Από τη μεριά του, ο ΠΑΟΚ φυσικά και δεν έκατσε να... φάει αυτήν την πίεση. Τσέκαρε κατά πόσο είχε διάθεση να ρισκάρει ο Οκάν Μπουρούκ. Προσπάθησε, μάλιστα, να επιβάλει το δικό του ρυθμό στην αρχή. 

Η ευκαιρία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, στο 7', ακόμα κι αν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν ήδη οφσάιντ, ήταν ενδεικτική. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4flrkyi2eip)
Ο τελευταίος έχασε κορυφαία ευκαιρία για να σκοράρει λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fmp94is0d5)

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε στην τακτική του. Με τη Γαλατά να έχει την μπάλα στο μισό γήπεδο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου οπισθοχώρησε τον Τσάλοφ και έβαλε τον Κωνσταντέλια ως "1" στην επίθεση. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fndy5sh7g1)
Αυτό κρατούσε τον ΠΑΟΚ επικίνδυνο. Ωστόσο, αναδείκνυε την κακή διαχείριση των ποδοσφαιριστών της Γαλατά, που έκαναν 24 τελικές. Δεν μπόρεσαν να κόψουν στροφές ώστε να προσέξουν τα μετόπισθεν. Και με τον Μαντί Καμαρά, από τους κορυφαίους του "δικέφαλου", να κάνει τη σωστή επιλογή στο 67', ήρθε το γκολ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fnijqu6l7t)
Ο Ζίβκοβιτς έδωσε θαυμάσια πάσα στον Γιόνι. Ο τελευταίος, μετά το overlap, έκανε γύρισμα-ξυραφιά. Ο Γκιουνάι έδιωξε με το πόδι, πάνω στον Κωνσταντέλια, που ισοφάρισε με το αριστερό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fnc8uko4y9)
Ο Κοτάρσκι, πέντε λεπτά πριν, είχε σώσει τον ΠΑΟΚ με θεμελιώδη επέμβαση σε προσπάθεια του Οσίμεν.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fnn51vjhq9)
Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει το ίδιο στη φάση του 76'. Με την μπάλα στον αέρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, οι παίκτες της Γαλατά κυριάρχησαν. Ο Οσίμεν έστρωσε θαυμάσια με το κεφάλι στον Ακγκούν. Ο τελευταίος... τρύπησε την εστία με κεραυνό με το αριστερό. 


Ο ΠΑΟΚ άφησε, πάντως, την ψυχή του στο "Αλί Σαμί Γεν". Μέχρι το τέλος διεκδίκησε το βαθμό. Στο 90+1', μάλιστα, ο Γκιουνάι απέκρουσε σουτ του Γιόνι. 

Ο "δικέφαλος του Βορρά" θα παίξει με τη Στεάουα Βουκουρεστίου την προσεχή Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, στην Τούμπα για τη δεύτερη αγωνιστική. 

Γαλατάσαραϊ (Οκ. Μπορούκ): Γκιουνάι, Αϊχάν (84' Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντάκσι, Γιάκομπς, Σάρα, Τορέιρα, Γιλμάζ (88' Μπατσουαγί), Ακγκούν (88' Κουτλού), Μέρτενς (78' Ντεμιρμπάι), Οσιμέν (78' Ικάρντι).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλι, Μπάμπα, Γιόνι, Οζντόεφ (77' Σβαμπ), Καμαρά (81' Μπακαγιόκο), Τάισον, Κωνσταντέλιας (77' Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιρς, Τσάλοφ (71' Τισουντάλι).