Η ευρωπαϊκή ώρα του Ολυμπιακού έφτασε! Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να ξεκινήσουν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στη League Phase του Europa League με αντίπαλό τους τη Λιόν στη Γαλλία. Το πρόγραμμα του Europa για σήμερα (25/09) περιλαμβάνει κι άλλες συναρπαστικές αναμετρήσεις, με το Άγιαξ - Μπεσίκτας, Ρόμα - Μπιλμπάο και Τότεναμ - Καραμπάγκ να ξεχωρίζουν.

Για το διπλό στη Λιόν ο πρωταθλητής του Conference League Ολυμπιακός

Αξέχαστο ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, το οποίο ήταν και ο μεγάλος τελικός του Conference League στην "OPAP Arena", εκεί όπου κόντρα στη Φιορεντίνα έφτασε σε ιστορικό θρίαμβο με την κατάκτηση του πρώτου του ευρωπαϊκού τροπαίου. Στο πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά την κατάκτηση του Conference, οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν τη Λιόν (22:00, ANT1 και COSMOTE SPORT 2) στη Γαλλία με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με... χαμόγελα αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού το πρωί της Τετάρτης (25/09), με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μετρά επιστροφές αλλά και απουσίες στην "ερυθρόλευκη" αποστολή. Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι τραυματίες  Γιώργος Μασούρας και Ζέλσον Μαρτίνς, ενώ στον αντίποδα επέστρεψε ξανά ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο Βάσκος τεχνικός συμπεριέλαβε επίσης στα πλάνα του τρεις παίκτες από την ομάδα Νέων και συγκεκριμένα τους Κωστούλα, Μπακούλα και Μουζακίτη.

Από την πλευρά των Γάλλων, εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Λόπες, Κουμπενί, Μπενραχμά και Ακουόκου. Στο στάδιο Groupama θα βρίσκονται περίπου 1.500 φίλαθλοι των Πειραιωτών, συνολικά αναμένονται 25.000 φίλαθλοι, ενώ σημειώνεται ότι λόγω τιμωρίας θα είναι κλειστό το νότιο και βόρειο τμήμα της εξέδρας του γηπέδου. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βέλγος Λόρενς Βίσερ.


"Απαιτητικός είμαι πάντα απέναντι στους ποδοσφαιριστές σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Δεν έχει να κάνει με το πόσο απαιτητικός είμαι, έχει να κάνει με την εφαρμογή του πλάνου στο παιχνίδι. Όσο πιο πολύ εφαρμόζουμε την ιδέα του παιχνιδιού μας, τόσο πιο κοντά είμαστε στη νίκη", δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ, ενώ ο προπονητής της Λιόν, Πιέρ Σαζ, τόνισε από την πλευρά του: "Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να αντιμετωπίσουμε τον νικητή του Conference. Ο Ολυμπιακός έχει ένα αρκετά ξεκάθαρο παιχνίδι στον τρόπο που αντιμετωπίζει τον αντίπαλο".


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις του Europa League:

19:45 COSMOTE SPORT 7 HD Φενέρμπαχτσε – Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ UEFA Europa League ποδόσφαιρο

19:45 COSMOTE SPORT 3 HD Μάλμε – Ρέιντζερς UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 5 HD Άγιαξ – Μπεσίκτας UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 9 HD Στεάουα Βουκουρεστίου – Ρίγα UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 8 HD Μπράγκα – Μακάμπι Τελ Αβίβ UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βικτόρια Πλζεν UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 6 HD Τότεναμ – Καραμπάγκ UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 ANT1, COSMOTE SPORT 2 HD Λιόν – Ολυμπιακός UEFA Europa League ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Ρόμα – Μπιλμπάο UEFA Europa League ποδόσφαιρο