Δεν συνδυάστηκε με νίκη και πρόκριση η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο.12) στο 500αρι τουρνουά του Τόκιο! Ο Έλληνας τενίστας αν και προηγήθηκε στα σετ κόντρα στον Άλεξ Μίκελσεν (Νο.49), είδε τον Αμερικανό να κάνει την ανατροπή και με 2-1 σετ (4-6, 6-1, 6-2) να αποχαιρετά πρόωρα την διοργάνωση από τον πρώτο κιόλας γύρο μετά από 1 ώρα και 48λεπτά αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fzxmb4l2m9)
Τονίζεται ότι ο Στέφανος ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του 3ου σετ και ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ! Επόμενη πρόκληση για τον 26χρονο το Masters της Σανγκάης το οποίο είναι προγραμματισμένο να εκκινήσει στις 2 Οκτωβρίου.

Πρόωρος αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Τόκιο

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Στέφανου στον αγώνα όπου έδειξε από νωρίς την κυριαρχία του στο court της Kinoshita Group Arena. Αν και δεν είχε ανάλογο αγωνιστικό ρυθμό σε σχέση με τον Μίκελσεν που προερχόταν από τα προκριματικά, έκανε με το... καλημέρα break στο πρώτο σερβίς του αντιπάλου του και πήρε γρήγορα προβάδισμα με δυο game δαφορά (2-0).

Αν και ο Μίκελσεν έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 4-5 με... σύμμαχο του το σερβίς του, είδε τον Τσιτσιπά στο πιο κρίσιμο σημείο να βγάζει την ανωτερότητά του και με 6-4 να κατακτά το πρώτο σετ μετά από περίπου 40 λεπτά αγώνα. Η συνέχεια όμως άνηκε στον Αμερικανό! Ο Έλληνας τενίστας έχασε τον ρυθμό του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλός του ο οποίος έκανε break στο πρώτο σερβίς του Στέφανου και πήρε άνετα "κεφάλι" με 3-0 στα games.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4g0808nlcrt)
O Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-1 στο τέταρτο game, ο Μίκελσεν δεν πτοήθηκε και με επίδειξη δύναμης και νέο 3-0 σερί έκανε το 6-1 στα games και ισοφάρισε εύκολα σε 1-1 στα σετ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ και συγκεκριμένα στο πέμπτο game, ο Στέφανος ένιωσε αδιαθεσία και κάλεσε ιατρικό τάιμ-άουτ όπου υπήρξε ολιγόλεπτη παύση στον αγώνα και όταν επέστρεψε ξανά στο court δεν έδειξε την ίδια ένταση σε σχέση με το ξεκίνημά του!

Στο τρίτο σετ, ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το μομέντουμ του, ο Στέφανος προσπαθούσε να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του, μείωσε σε 5-2 όμως η υπόθεση - νίκη και... πρόκριση για τον Μίκελσεν ολοκληρώθηκε στο 8ο game όπου με 6-2 στα games έκανε το 2-1 στα σετ και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "16" του τουρνουά στο Τόκιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4fzxmbdsrz5)
 .