Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία του Βόλου! Η ομάδα της Μαγνησίας είχε λύσει πριν από λίγες ημέρες την συνεργασία της με τον Ισπανό προπονητή, Χοακίν Γκόμεθ και έψαχνε τον "εκλεκτό" που θα τον διαδεχόταν στον πάγκο. Οι Θεσσαλοί στράφηκαν σε λύση Έλληνα προπονητή και έδωσαν τα "κλειδιά" της ομάδας στον Σάββα Πουρσαϊτίδη που θα αναλάβει για πρώτη φορά στην καριέρα του ομάδα της Super League μετά από δυο δεκαετίες στην Κύπρο.


Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Βόλου ο Σάββας Πουρσαϊτίδης

Μετά από την 5η αγωνιστική, ο Βόλος αποφάσισε να απομακρύνει τον Χοακίν Γκόμεζ από την τεχνική ηγεσία, στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Κύρας Βρύσης η ομάδα της Μαγνησίας που πήρε την πρόκριση με χαρακτηριστικά άνεση και 3-0 είχε στον πάγκο της τον υπηρεσιακό προπονητή της Κ19, Λευτέρη Καλογήρου, ενώ πλέον περνά σε νέα... εποχή με την έλευση του Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Ως παίκτης, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αγωνίστηκε σε Δόξα Δράμας, Βέροια, Ολυμπιακό και Ξάνθη για να κάνει στη συνέχεια το βήμα να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο όπου από το 2002 φόρεσε διαδοχικά τις φανέλες των Πεζοπορικού, Εθνιού Άχνας, Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ. Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ακολούθησε την προπονητική και από το 2016 ο 48χρονος έχει καθίσει στον πάγκο αρκετών ομάδων όπως η Αναγέννηση Δερύνειας, Δόξα Κατωκοπιάς, Νέα Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ.

Στον Βόλο τον περιμένει μια μεγάλη πρόκληση καθώς καλείται να βελτιώσει την ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά και να την "ξεκολλήσει" από τις προτελευταίες θέσεις της βαθμολογίας μιας και οι Θεσσαλοί βρίσκονται προτελευταίοι μετρώντας μετά από 5 αγωνιστικές, 1 μόλις νίκη και 4 ήττες.


Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος:

"Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την πρόσληψη του 48χρονου προπονητή Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στην οικογένεια της."