Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει ξεκινήσει με απίστευτο τρόπο τη χρονιά στη La Liga και να βρίσκεται στην πρώτη θέση με το 7/7, αλλά η ατυχία τής χτύπησε την πόρτα, βλέποντας τον αρχηγό της Μαρκ Τερ Στέγκεν να τραυματίζεται πολύ σοβαρά στον αγώνα κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Επιλέγουν τον Σέζνι για αντικαταστάτη του Τερ Στέγκεν στην Μπαρτσελόνα

Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι άλλαξε άρδην την εικόνα του συλλόγου, με το ξεκίνημα της στη La Liga να είναι μακράν το καλύτερο των τελευταίων χρόνων, καθώς βρίσκεται στην κορυφή με 21 βαθμούς, τέσσερις παραπάνω από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Χάνσι Φλικ έχει καταφέρει να "αναγεννήσει" αρκετούς ποδοσφαιριστές, ενώ έχει δώσει βάση στις ακαδημίες της ομάδας, με παίκτες να παίζουν βάσικοι και να ξεχωρίζουν. Μοναδικό "ψεγάδι" η ήττα στη πρεμιέρα του League phase του Champions League από τη Μονακό με 2-1.

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα, όμως, ο τραυματισμός του αρχηγού και βασικού τερματοφύλακα του συλλόγου, Μαρκ Τερ Στέγκεν, δημιούργησε ένα μεγάλο κενό κάτω από τα γκολπόστ, με τους "μπλαουγκράνα" να βγαίνουν στην αγορά για τον αντικαταστάτη του.

Οι επιλογές είναι λίγες, καθώς μπορούν να αποκτήσουν μόνο κάποιον ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμβόλαιο, με τον Κέιλορ Νάβας να δείχνει από την αρχή τη θέλησή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Βαρκελώνη, ύστερα από μία εντυπωσιακή πορεία τα προηγούμενα χρόνια στους "μερέγχες".

Η λύση όμως που φαίνεται τελικά να προκρίνεται είναι εκείνη του Βόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, αλλά η ευκαιρία που του δίνει η Μπαρτσελόνα για επιπλέον τίτλους και τη φανέλα του βασικού τον έκαναν να αλλάξει γνώμη.

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Πολωνός πορτιέρε έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες προπονήσεις για να τεθεί γρήγορα στις υπηρεσίες του Χάνσι Φλικ, ενώ τις επόμενες ώρες θα ταξιδέψει για την Ισπανία με στόχο να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.