Το πρόβλημα με τη δήλωση του Λουίς Ενρίκε, προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, στους δημοσιογράφους, είναι ότι δεν τους οφείλει μόνο το 50% του τωρινού μισθού του ως προπονητή. Τους οφείλει, ενδεχομένως, σε βάθος χρόνου και καριέρας, κάτι παραπάνω από το 90%. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα wageindicator.co.uk, όχι το πιο έγκριτο σάιτ στον πλανήτη, ο Λουίς Ενρίκε αμείβεται με 771.265 δολάρια ετησίως

Που σημαίνει ότι, εφόσον δεχόταν μείωση μισθού 50% για να μη μιλάει σε δημοσιογράφους, το ποσό θα πήγαινε στα 385.632,5 δολάρια. Τίμια μείωση, φυσικά, αλλά και πάλι πολλά είναι. Στην πραγματικότητα, αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι, οι Λουίς Ενρίκε θα έβγαζε ετησίως αρκετά λιγότερα από το 10% του συνολικού ποσού. 

Λουίς Ενρίκε: Μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ 

Διότι είναι ο βασικός λόγος, τα ΜΜΕ, που τα γεγονότα παίρνουν έκταση και που ο (κάθε) Λουίς Ενρίκε κάνει καριέρα. Σε έναν κόσμο που το ποδόσφαιρο θα θεωρείτο παρακατιανό και ανάξιο παρατήρησης, ο Ισπανός τεχνικός του... fund της γαλλικής πρωτεύουσας θα ήταν ένας απλός εργαζόμενος. Που σημαίνει ότι θα έβγαζε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως. 

Ο Ενρίκε απήλαυε ιδιαίτερης τιμής στα χρόνια του στο ποδόσφαιρο. Έγινε εθνικός ήρωας μετά το 1992 και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη Βαρκελώνη. Σχεδόν πέρασε και δεν ακούμπησε η "προδοσία" του. Όταν δηλαδή έφυγε το 1996 από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να πάει στην Μπαρτσελόνα. Η εύφημος μνεία του τον έφερε στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" την εποχή που ήταν συμπαίκτες οι Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ. Από το 2015 έως το 2017, μάλιστα, δεν του χρέωσαν σε βαθμό που συνήθως κάνουν στους προπονητές τις αποτυχίες των "μπλαουγκράνα"

Επιπλέον, τα ΜΜΕ παρουσίασαν την πλέον επώδυνη στιγμή της ζωής του συμπαριστάμενα στο δράμα του. Έτσι, ο Λουίς Ενρίκε θα μπορούσε να ζήσει με 385.000 δολάρια, όχι όμως και με 30.000 δολάρια ετησίως. Όσα, το πολύ, θα έπαιρνε αν οι δημοσιογράφοι στους οποίους δεν θέλει να μιλάει δεν παρουσίαζα επικώ τρόπω τα κατορθώματά του.

Τι είπε ο Λουίς Ενρίκε

Σχεδόν... πιραντελική ήταν η δήλωση του Λουίς Ενρίκε. Επιπλέον, μια κραυγαλέα φάση και αντίφαση. Συγκεκριμένα, ο 54χρονος τεχνικός τόνισε: Η αλήθεια είναι ότι περνάω καλά μαζί σας. Αλλά αν μου δινόταν η επιλογή, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μην σας μιλάω. Δεν απέφυγα ποτέ καμία συνέντευξη Τύπου. Ήταν ένας αυθόρμητος προβληματισμός, αλλά είναι αλήθεια.

Αν μου έδιναν ένα χαρτί και μου έλεγαν να υπογράψω για να αποφύγω να μιλάω στον Τύπο αλλά και να μειώσω το μισθό μου κατά 50%, θα το έκανα σίγουρα".