Η οριστική ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του Αντάμ Ουνάς ανάγκασε τον Ολυμπιακό να προχωρήσει σε άλλες περιπτώσεις, με τον Γιουσούφ Γιαζιτσί να φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής των "ερυθρολεύκων".

Ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Γιαζιτσί ο Ολυμπιακός

Μετά τα έντονα προβλήματα δημιουργίας φάσεων στα τελευταία παιχνίδια, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού πήραν την απόφαση να κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον ενός μεσοεπιθετικού, με την περίπτωση του Αντάμ Ουνάς να είχε προκριθεί από τις υπόλοιπες.

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός ήρθε στην Ελλάδα, αλλά δεν πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις βρίσκοντας διάφορες προφάσεις, με αποτέλεσμα να μην υπογράψει ποτέ το συμβόλαιο που είχε συμφωνήσει με τους Πειραιώτες για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ολυμπιακός μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και προχώρησε άμεσα την περίπτωση του Γιουσούφ Γιαζιτσί, με τον Τούρκο ποδοσφαιριστή να αναμένεται τις επόμενες ώρες στη χώρα μας για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους "ερυθρόλευκους".

Για τον 27χρονο μεσοεπιθετικό ενδιαφέρθηκαν πολλές ομάδες, με το ιδιαίτερα υψηλό κασέ του να παίζει σημαντικό ρόλο που βρίσκεται τόσο καιρό χωρίς... στέγη, με τις Τζένοα και Γουέστ Χαμ να φουλάρουν τις τελευταίες ώρες για να του αποσπάσουν τη θετική απάντηση.

Το χρονικό της μεταγραφής στον Ολυμπιακό και η μέχρι στιγμής καριέρα του Γιαζιτσί 

Το γεγονός αυτό δυσκόλευε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια των συζητήσεων υπήρχε θετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τις πληροφορίες από την Τουρκία ν' αναφέρουν πως βρέθηκε η "χρυσή" τομή για διετές συμβόλαιο.

Ο Γιαζιτσί ξεκίνησε την καριέρα του στην Τραμπζονσπόρ όπου σε 120 συμμετοχές είχε 27 γκολ και 22 ασίστ, αναγκάζοντας την Λιλ να δώσει 18,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Με τη γαλλική ομάδα κατέγραψε σε 135 αγώνες 29 γκολ και 15 ασίστ, πριν αποφασίσει να μείνει ελεύθερος.

Είναι διεθνής με την Εθνική Τουρκίας με 45 συμμετοχές, έχοντας σκοράρει 4 γκολ και μοιράζοντας 7 ασίστ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ενώ βρισκόταν στην αποστολή για το Euro 2024 όπου αγωνίστηκε σε δύο αναμετρήσεις κόντρα σε Γεωργία και Πορτογαλία.