Την αγάπη του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, για το ποδόσφαιρο, προφανώς εμποτίζουν οι διαδοχικές προκλήσεις. Ωστόσο, θα είναι δύσκολο για τον Καταλανό τεχνικό να συγκρίνει με κάποια αυτή που έχει μπροστά του τώρα. Ο Ρόδρι (και κάθε box to box μέσος σαν Ρόδρι του παρελθόντος του) είναι το όνειρό του ως κόουτς. Εκείνος που, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, μετουσιώνει τη σκέψη του στο χορτάρι. Τώρα, όμως, πρέπει να βρει έναν τρόπο να τα καταφέρει χωρίς αυτόν. 

Ο δαιμόνιος Πεπ είναι στα αίματα. Η επιβεβαίωση για τη ρήξη χιαστών του σπουδαίου Ισπανού, πυλώνα της "ρόχα" που κατέκτησε το Euro 2024, ήρθε και διά στόματος του προπονητή του. 

Μάντσεστερ Σίτι: "Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί" 


Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι κάθισε απέναντι στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ (28/9-14:30). Η Premier League, αυτονοήτως, δυσκολεύει για τους "πολίτες". Το 2-2 με την Άρσεναλ, μάλιστα, ήταν η πρώτη απώλεια. Επιπλέον, ο τραυματισμός του Ρόδρι στο 16' και η αλλαγή του στο 21' σκούριασε τον πιο λαμπερό κρίκο στην αλυσίδα.

Ο Γκουαρδιόλα τόνισε: "Έκανε χειρουργική επέμβαση σήμερα το πρωί, η σεζόν του τελείωσε, θα επιστρέψει για την επομένη". 

Εκ των ων ουκ άνευ είναι, όπως δήλωσε, η στήριξη της Σίτι: "Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε τα χειρότερα, αλλά αυτά συμβαίνουν. Θα είμαστε εκεί για να τον υποστηρίξουμε στην ανάρρωσή του βήμα-βήμα". 

Σε ό,τι αφορά το πώς θα το αντιμετωπίσει και τι θα του λείψει, είπε: "Αυτό που μας δίνει, δεν έχουμε παρόμοιο παίκτη. Αλλά οι άλλοι μπορούν όλοι μαζί να αντικαταστήσουν αυτό που έχει δώσει ο Ρόδρι από την άφιξή του σε εμάς. Θα πρέπει να το κάνουμε ως ομάδα και να βρούμε έναν τρόπο να παίξουμε πολλά ματς χωρίς σημαντικό παίκτη για εμάς".