Το μενού των αθλητικών μεταδόσεων επικεντρώνεται στο χώρο του μπάσκετ, όπου κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Ελλάδα με το Super Cup. Στον πρώτο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει τον Άρη και στο δεύτερο κοντράρεται ο Ολυμπιακός με το Περιστέρι.

Με τους ημιτελικούς του Super Cup οι αθλητικές μεταδόσεις

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τις ελληνικές ομάδες, με το Super Cup της Ρόδου να κρίνει τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς. Ραντεβού δίνουν στο νησί των Δωδεκανήσων ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο Ολυμπιακός, ο Άρης και το Περιστέρι.

Την αρχή κάνουν οι "πράσινοι" οι οποίοι αντιμετωπίζουν στις 17:15 τους Θεσσαλονικείς, την ομάδα που τους κέρδισε πέρσι στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα της Basket League, αλλά τους απέκλεισαν στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει αρκετούς παίκτες που δε βρίσκονται στην κατάσταση που θα ήθελαν είτε λόγω απουσίας από την προετοιμασία είτε λόγω τραυματισμών, με τους Κώστα Σλούκα και Λορέντζο Μπράουν να τσεκάρονται ξανά πριν αγωνιστούν.

Από την άλλη, ο Γιάννης Καστρίτης αναμένεται να παρουσιάσει ακόμη ένα ανταγωνιστικό σύνολο μετά την περσινή εντυπωσιακή χρονιά και θα έχει τελικά στη διάθεση του τον καταλυτικό, Βασίλη Τολιόπουλο, που έκανε το ξεπέταγμα του με τους "κιτρινόμαυρους".

Στον άλλον ημιτελικό του Super Cup ο Ολυμπιακός κοντράρεται με το Περιστέρι στις 20:45, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν κάνει αρκετές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και ελπίζουν πως θα επιστρέψουν ξανά στη κορυφή τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ που θα μείνουν εκτός τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ για το τέλος του χρόνου υπολογίζεται η επιστροφή του Κίναν Έβανς που αποκτήθηκε τραυματίας.

Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων από την άλλη βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, καθώς μετά από δύο χρόνια παρουσίας στο σύλλογο αποχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, με τον Γιώργο Λιμνιάτη να αναλαμβάνει τη θέση του και να έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις του Super Cup:

17:15 ΕΡΤ 3 Παναθηναϊκός AKTOR - Άρης
20:45 ΕΡΤ 3 Ολυμπιακός - Περιστέρι