Με του κύκλου τα γυρίσματα, ο Βιτσέντσος Κορνάρος δεν κάλυψε, μόνο, τον πρόλογο της μυθιστορίας του Ερωτόκριτου, αλλά και των ερωτικών ιστοριών που στον πλανήτη Γη μπορεί να εκπλήξουν, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μίκαελ Μπάλακ. Να μοιάζουν, δε, σαν να έχουν βγει από κινηματογραφικό φιλμ. Η φωτογραφία με την 24χρονη Σοφία Σνάιντερχαν από το Σιλτ, νησί στη Γερμανία, "σφράγισε" τη σχέση του 48χρονου με ένα κορίτσι που έχει τα μισά του χρόνια. 

Ωστόσο, το βάθος της ερωτικής ιστορίας δεν μπαίνει σε στερεότυπο. Περισσότερο ενδιαφέρον, εξάλλου, έχει το ψυχολογικό κομμάτι. Ο Μπάλακ έζησε το μεγαλύτερο πόνο που μπορούσε να βιώσει ένας γονιός. Δηλαδή, το θάνατο του παιδιού του. Το νήμα του 18χρονου Εμίλιο Μπάλακ με τη ζωή κόπηκε απότομα. Ο έφηβος γιος μίας σημαντικής ποδοσφαιρικής φυσιογνωμίας στη Γερμανία έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Ο ίδιος επέβαινε σε γουρούνα. Η αθανασία, δυστυχώς, ήταν αίσθηση. Έκανε γκελ στο σχεδόν άθικτο δέρμα του. 

Μίκαελ Μπάλακ: Από ψυχοθεραπεία σε σχέση

Η Σοφία Σνάιντερχαν, από τη μεριά της, ήταν φίλη του γιου του Μίκαελ Μπάλακ. Τον περνούσε τρία χρόνια, αλλά και για εκείνη η οδύνη περίσσευε. Μέσω του παιδιού, είχε γνωρίσει τον πρώην αρχηγό της εθνικής Γερμανίας.

Ο Μπάλακ έκανε ψυχοθεραπεία. Έπρεπε να προβεί σε διαχείριση του πόνου του. Ήταν δυσβάσταχτος. Η Σοφία ήταν κοντά, όμως, για να μοιραστεί μαζί του το βάρος. 

Έτσι, οι δύο βρήκαν τη σύνδεση και πλέον είναι ζευγάρι. Μια νέα ανατολή, με τις απαραίτητες αναμνήσεις. Το ζευγάρι, πάντως, ήταν μαζί στις Μαλδίβες. Εκεί, βέβαια, τους ανακάλυψαν οι παπαράτσι. Έτσι, αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.