Απίστευτο περιστατικό ποδοσφαιρικής βίας σημειώθηκε στην Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου σάλας Κ19 Σάντο Τίρσο χρησιμοποιήσε μια μέθοδο το λιγότερο ανορθόδοξη και σχεδόν αντικειμενικά βίαιη, που προσιδιάζει σε μεθόδους προπονητών ενόργανης γυμναστικής τη δεκαετία του '80. Συγκεκριμένα, για να "σκληραγωγήσει" ένα νεαρό τερματοφύλακα της ομάδας, κλωτσούσε με δύναμη μπάλες στο πρόσωπό του, ενώ ο ίδιος είχε τα χέρια τεντωμένα. Το έκανε, δε, από απόσταση ενός μέτρου. 



Ένας θεατής, που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, βιντεοσκόπησε το συμβάν. Ο προπονητής απολύθηκε άμεσα και η ΑΣΤ Σάντο Τίρσο εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτήν αναφέρει ότι στέκεται στο πλευρό του νεαρού πορτιέρε. Επιπλέον, τονίζει ότι δεν δικαιολογούνται τέτοιες ενέργειες. 

Πορτογαλία: Η ανακοίνωση της Σάντο Τίρσο

Ο σύλλογος ΑΣΤ Σάντο Τίρσο εκφράζει δημόσια την έντονη απογοήτευσή του για το επεισόδιο που συνέβη στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια προπόνησης των ακαδημιών ποδοσφαίρου σάλας (Κ19), που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024. Η ομάδα οφείλει να ενημερώσει πως πρόκειται για μια πράξη μεμονωμένη. Μόλις, λοιπόν, οι ανθρωποί της το αντιλήφθηκαν, ενημέρωσε αμέσως τον άνθρωπο που το διέπραξε πως του απαγορεύει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Η ΑΣΤ παρείχε έγκαιρα στήριξη στον αθλητή και την οικογένειά του μετά από αυτό το γεγονός.

Η ΑΣΤ είναι ένας σύλλογος 19 ετών που βλέπει τον αθλητισμό ως μέσο ένταξης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, με γνώμονα τον σεβασμό, την ανεκτικότητα και την εκπαίδευση. Αυτό το κάνει αναπτύσσοντας δράσεις για την προώθηση της υγιούς και ασφαλούς πρακτικής του αθλητισμού γενικά και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο σάλας. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται ακατάλληλες ενέργειες, πολύ περισσότερο δε θα δεχτούμε να γίνονται εντός του σπιτιού μας.