Εκδήλωση με βραβεύσεις και συνέντευξη Τύπου έγινε στο "Rodos Palace", στο πλαίσιο του Super Cup που φιλοξενεί, όπως και πέρυσι, το νησί των Ιπποτών το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει τον Άρη (28/9-17:15) και ο Ολυμπιακός το Περιστέρι (28/9-20:45) στους δύο ημιτελικούς, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 20:30 της 29ης Σεπτεμβρίου. 

Οι τέσσερις αρχηγοί των ομάδων, Κώστας Παπανικολάου του κατόχου του τίτλου Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας του Παναθηναϊκού AKTOR, Βασίλης Ξανθόπουλος του Περιστερίου και Βασίλης Τολιόπουλος του Άρη μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου. Το ίδιο έγινε και με τους τέσσερις προπονητές, Γιώργο Μπαρτζώκα, Έργκιν Αταμάν, Γιώργο Λιμνιάτη και Γιάννη Καστρίτη αντιστοίχως. 

Παρατίθεται κάτωθι το βίντεο της συνέντευξης Τύπου. Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. 




Super Cup: Μάζεψαν... βραβεία


Ο Μπαρτζώκας τόνισε ότι δεν υπάρχει... ήσυχο βράδυ στον Ολυμπιακό, ενώ ο Αταμάν εκδήλωσε την ανησυχία του σε ό,τι αφορά το να καταλάβουν οι παίκτες του ότι η σεζόν τελείωσε. Ευχαρίστησε, δε, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την επένδυση που έκανε. Ο Τούρκος, μάλιστα, είπε ότι επέλεξε έξι ξένους να παίξουν στο Super Cup, υπονοώντας μάλλον ότι πλην του Οσμάν δεν θα αγωνιστεί και ο Λορέντζο Μπράουν. 

Οι δηλώσεις του Σλούκα κυμάνθηκαν στο ίδιο μήκος, καθώς θέλει "να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών", ενώ ο Παπανικολάου επιζητά "μια καλή χρονιά για τα 100 χρόνια του συλλόγου". 

Στο περιθώριο της συνέντευξης έγιναν οι βραβεύσεις για τους κορυφαίους της περυσινής Basket League. Ο Σλούκας πήρε το βραβείο του MVP, ενώ ο Κέντρικ Ναν πήρε δύο, εκείνα του πιο δημοφιλή παίκτη και του μέλους στην καλύτερη πεντάδα. Ματίας Λεσόρ από Παναθηναϊκό AKTOR, που πήρε και το βραβείο του πιο θεαματικού παίκτη, Παπανικολάου και Άλεκ Πίτερς από Ολυμπιακό ήταν μέλη της καλύτερης πεντάδας. 

Ο Τολιόπουλος επίσης βραβεύτηκε ως πιο βελτιωμένος παίκτης, ενώ ο Τζέριαν Γκραντ ως ο καλύτερος αμυντικός. Ο Αταμάν πήρε το βραβείο του κόουτς της χρονιάς. Τέλος, το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη πήγε στον Νεοκλή Αβδάλα της Καρδίτσας. 


super_cup_rodos_synenteuxi_typou2
super_cup_rodos_synenteuxi_typou1
super_cup_rodos_synenteuxi_typou10
super_cup_rodos_synenteuxi_typou9
super_cup_rodos_synenteuxi_typou8
super_cup_rodos_synenteuxi_typou7
super_cup_rodos_synenteuxi_typou6
super_cup_rodos_synenteuxi_typou5
super_cup_rodos_synenteuxi_typou4
super_cup_rodos_synenteuxi_typou3


Basket League: Οι βραβεύσεις των κορυφαίων

MVP: Κώστας Σλούκας
Προπονητής της χρονιάς: Εργκίν Αταμάν
Καλύτερη πεντάδα: Σλούκας, Ναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Λεσόρ
Καλύτερος αμυντικός: Τζέριαν Γκραντ
Rising Star: Νεοκλής Αβδάλας
Πιο βελτιωμένος παίκτης: Βασίλης Τολιόπουλος
Πιο θεαματικός παίκτης: Ματίας Λεσόρ
Πιο δημοφιλής παίκτης: Κέντρικ Ναν