Μία επικίνδυνη έξοδο στην έδρα της Νιουκάστλ είχε η Μάντσεστερ Σίτι, με τους "Πολίτες" να παίρνουν το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ένα πέναλντι του Γκόρντον λίγο πριν το 60ο λεπτό της αναμέτρησης διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στην έκτη αγωνιστική της Premier League.

Ωραίος ρυθμός στο παιχνίδι και γκολ από τον Γκβάρντιολ για την Μάντσεστερ Σίτι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Νιουκάστλ να μπαίνει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό για να απειλήσει την εστία του Έντερσον, αλλά λίγο πριν την τελική προσπάθεια τα χαλούσαν, με την Μάντσεστερ Σίτι να προσπαθεί να κρατήσει την κατοχή.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έμοιαζε πολύ καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς των γηπεδούχων που δεν του έδιναν χώρο για να κινηθεί, με τον Νορβηγό επιθετικό να κουτσαίνει μάλιστα από το 20ο λεπτό και μετά, ύστερα από ένα τάκλιν που δέχθηκε από τον Μπερν.

Η πρώτη ουσιαστικά απειλή μετουσιώθηκε και σε γκολ για την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Γκρίλις να βρίσκει πολύ ωραία στην περιοχή τον Γκβάρντιολ, ο οποίος με μία κίνηση που θύμισε περισσότερο σέντερ φορ παρά στόπερ, έκανε το 0-1 για την ομάδα του στο 35ο λεπτό.

Οι "Πολίτες" είχαν μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Γκουντογκάν δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα ήθελε το λάθος του Πόουπ, με το "κρέμασμα" του Γερμανού μέσου να σταματάει στον τερματοφύλακα της Νιουκάστλ και το 0-1 να παραμένει.

Ισοφάρισε η Νιουκάστλ και κράτησε το 1-1 μέχρι το φινάλε

Στο δεύτερο ημίχρονο οι "καρακάξες" ανέβασαν την απόδοση τους και έψαξαν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ζοέλινγκτον να είναι ο πιο απειλητικός τους παίκτης κι εκείνος που έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία με τον Έντερσον όμως να τον σταματάει.

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν στο 56ο λεπτό, όταν ο Γκόρντον κινήθηκε στον χώρο, βρήκε απέναντι του τον Έντερσον, με τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίκτης και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έψαχνε τρόπους για να κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα του, αλλά οι παίκτες της Νιουκάστλ κρατούσαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το 1-1, ενώ προσπαθούσαν να βρουν χώρους στην αντεπίθεση για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να κατεβάζει εντυπωσιακά τη μπάλα μέσα στην περιοχή, να πιάνει το σουτ στην κίνηση αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν εκεί για να κρατήσει τον βαθμό για την ομάδα του.