Για δέκα λεπτά που ο πρώτος ημιτελικός του Super Cup θύμιζε... οικογενειακό διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR με δύο πρώην "πράσινους" να βάζουν δύσκολα στον πρωταθλητή Ευρώπης, η μονομαχία του "τριφυλλιού" με τον φιλόδοξο Άρη του Γιάννη Καστρίτη ήταν ντέρμπι. 

Το 20-20, βέβαια, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος ήταν αδύνατο να... μονιμοποιηθεί ως σενάριο και για την υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς η εμφανής διαφορά βάθους και ποιότητας στα ρόστερ των δύο αντιπάλων αποδείχτηκε αγεφύρωτη. Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε τη νίκη με 81-68 φορώντας "ένδυμα περιπάτου" στη Ρόδο, καθώς ήταν έκδηλη η προσπάθεια του Εργκίν Αταμάν και των παικτών του να μην ανεβάσουν στροφές, κάνοντας οικονομία δυνάμεων ενόψει της πρώτης φετινής μονομαχίας τους με τον Ολυμπιακό (σ.σ. οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν το Περιστέρι στο δεύτερο ημιτελικό στις 20.45). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4i1ll3yz4jd)

Όταν ο Παναθηναϊκός AKTOR "έσφιξε" την άμυνα, όλα τελείωσαν...

Ουσιαστικά η αναμέτρηση κρίθηκε από τη διάθεση των παικτών του Παναθηναϊκού AKTOR στην άμυνα. Στην πρώτη περίοδο που υπήρξε... χαλάρωση ανάλογη με εκείνη που επικρατούσε σήμερα στις παραλίες της Ρόδου, οι Θεσσαλονικείς μπόρεσαν να εμφανιστούν άκρως ανταγωνιστικοί έχοντας "πρώτα βιολιά" τους Μαντζούκα, Μποχωρίδη (οι οποίοι σημείωσαν συνολικά τους 14 από τους 20 πόντους της ομάδας τους). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4hzfd558zpl)

Όταν, όμως, "έσφιξαν" τα γάλατα μαζί με την "πράσινη" άμυνα με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι "πράσινοι" πάτησαν γκάζι και... χάθηκαν στον ορίζοντα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4i0n8ltlkj5)

Με Ναν και Λεσόρ να επιβεβαιώνουν ότι και φέτος θα αποτελέσουν δύο από τους ακρογωνιαίους λίθους του οικοδομήματος του Εργκίν Αταμάν και τον Ομέρ Γιουρτσεβέν να δίνει βάθος και λύσεις στο "5" πίσω από το γαλλικό "θωρηκτό", ο Άρης πέτυχε μόλις και μετά βίας 10 πόντους μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα το ρευστό 20-20 του πρώτου δεκαλέπτου να μετατρέπεται στο άνετο 44-30 με το οποίο έφυγαν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4hzrwysa37l)

Δεν έπαιξε ο Μπράουν, συντήρηση ο Σλούκας

Ουσιαστικά ο Εργκίν Αταμάν παρέταξε την ομάδα του με ολοφάνερο τον προσανατολισμό της σκέψης του στην επικείμενη πρώτη κυριακάτικη μονομαχία του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Λορέντζο Μπράουν έμεινε εκτός εξάδας ξένων για το παιχνίδι με τον Άρη, ενώ και ο έτερος των τραυματιών, Κώστας Σλούκας, χρησιμοποιήθηκε μόλις για 14 λεπτά, περισσότερο για να πάρει χρόνο συμμετοχής μετά την ουσιαστική απραξία των προηγούμενων ημερών. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4i00vie7g8h)

Ο Τούρκος τεχνικός δοκίμασε ουκ ολίγα σχήματα (είδαμε Σλούκα μαζί με Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκη, είδαμε τον Παπαπέτρου και στο "4"), ενώ στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Καστρίτης τα είχε με τους παίκτες του και ειδικά με την εικόνα που εμφάνισαν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου. Κι αυτό γιατί έβλεπε την ομάδα του να αδυνατεί να αξιοποιήσει ακόμη και την εκνευριστική αστοχία των πρωταθλητών Ευρώπης από τα 6.75 (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 3/12 τρίποντα). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4i05mi4ff1l)

Τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό AKTOR

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι "πράσινοι" άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και από μακρινή απόσταση με αποτέλεσμα από το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου το παιχνίδι να εξελιχθεί σε τυπική διαδικασία. Δύο λεπτά πριν το τέλος, μάλιστα, ζήσαμε και μια εικόνα που σπανίζει πλέον στα κλειστά της χώρας, με δέκα Έλληνες να συνυπάρχουν ταυτόχρονα στο παρκέ! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4i0vyk7au4p)

Πλέον άπαντες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού AKTOR αναμένουν την πρώτη "αιώνια" μονομαχία της σεζόν, η οποία ίσως και να είναι και αυτή με τη μικρότερη σημασία απ' όσες θα ακολουθήσουν για πρωτάθλημα, κύπελλο και κυρίως Euroleague. Γιατί κακά τα ψέματα, στο μυαλό όλων των ανθρώπων όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού είναι να ζήσουμε φέτος τον πρώτο ελληνικό "εμφύλιο" τελικό στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4i1hy495jwp)

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά του ημιτελικού Παναθηναϊκός AKTOR - Άρης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4hzsuok0gyp)