Με άκρως εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η έκτη αγωνιστική της Premier League, με τα γκολ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Τα φαβορί κατάφεραν να πάρουν τις νίκες έστω και στο φινάλε, με την Άρσεναλ να σώζεται στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρις σε γκολ του Τροσάρ.

Δεινοπάθησε αλλά κέρδισε η Άρσεναλ την Λέστερ

Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο "Έμιρεϊτς" με την Άρσεναλ να επικρατεί διά πυρός και σιδήρου της Λέστερ με 4-2. Οι "κανονιέρηδες" έδειχναν να ελέγχουν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό με γκολ του Μαρτινέλι.

Η πίεση από την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν σταμάτησε εκεί και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τροσάρ έκανε δύο τα τέρματα για τους γηπεδούχους, με τον Βέλγο εξτρέμ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μαρτινέλι που από εκτελεστής έγινε... δημιουργός.

Εκεί που οι περισσότεροι περίμεναν πως η Λέστερ θα το βάλει κάτω, κάτι τέτοιο δε συνέβη και στο 47ο λεπτό, με τον Μπουονανότε να δίνει στον Τζάστιν και ο ακραίος αμυντικός των "αλεπούδων" έβαλε ξανά στη διεκδίκηση του παιχνίδιού την ομάδα του.

Η "ψυχρολουσία" για τους "κανονιέρηδες" ήρθε στο 63ο λεπτό, με τον ίδιο παίκτη να πιάνει ένα απίστευτο σουτ και να πετυχαίνει για πρώτη φορά στη καριέρα του δύο γκολ, ισοφαρίζοντας για την Λέστερ σ' ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Η Άρσεναλ δε σταμάτησε να πιέζει για να βρει γκολ, κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ, κι ένα απ' αυτά ήταν που της έδωσε τη λύση, με τον Τροσάρ να πιάνει το σουτ στη κίνηση από τη σέντρα του Σάκα, η μπάλα κόντραρε και πήγε στα δίχτυα του Χέρμανσεν που έκανε απίστευτη εμφάνιση.

Στο φινάλε, οι φιλοξενούμενοι είχαν ανέβει όλοι μπροστά για να μπορέσουν να ισοφαρίσουν, με αποτέλεσμα να αφήσουν αρκετά κενά στην άμυνα τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Χάβερτζ που με κόντρα διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ρεκόρ από τον Πάλμερ στην Premier League και νίκη για την Τσέλσι

Ένα ημίχρονο ή πιο σωστά 20 λεπτά ήταν αρκετά για τον Κόουλ Πάλμερ για να γράψει ιστορία στην Premier League, με τον μεσοεπιθετικό της Τσέλσι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του στη νίκη με 4-2 απέναντι στην Μπράιτον.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Έντσο Μαρέσκα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα μόλις στο έβδομο λεπτό χάρις σε γκολ του Ρούτερ, με τον Γάλλο επιθετικό να εκμεταλλεύεται την λάθος έξοδο του Σάντσεζ.

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει για τους "μπλε του Λονδίνου", με τον Πάλμερ να παίρνει τη μπάλα από τον Τζάκσον και από πλεονεκτική θέση για εκείνον έκανε το 1-1 στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σάντσο έβαλε μπροστά την ομάδα του αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους που είδαν τον Πάλμερ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 28ο λεπτό, μετά το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής με τη βοήθεια και του VAR, ενώ ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα έκανε το 3-1 για την ομάδα του, ολοκληρώνοντας το χατ τρικ σ' ένα δεκάλεπτο.

Ο Σάντσεζ έδειχνε πως δεν ήταν η μέρα του και "χάρισε" ακόμη ένα γκολ στους παίκτες της Μπράιτον, με τον τερματοφύλακα της Τσέλσι αυτή τη φορά να διώχνει πάνω στον Μπαλεμπά, ο οποίος από κοντά έκανε το 3-2 στο 34ο λεπτό.

Το πάρτι του Πάλμερ ολοκληρώθηκε στο 41ο λεπτό, με τον Άγγλο διεθνή να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει τέσσερα τέρματα σ' ένα ημίχρονο και έγραψε τη δική του ιστορία στο πρωτάθλημα. Το 4-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε με το δεύτερο ημίχρονο να κυλάει σε... νορμάλ ρυθμούς.

Πρώτη ήττα για τη Νότιγχαμ στην Premier League από τη Φούλαμ 

Την πρώτη της ήττα στη φετινή Premier League γνώρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ, με την Φούλαμ να την κερδίζει εκτός έδρας με 0-1. Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 25ο λεπτό, αλλά το τέρμα του Γουντ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι "κότατζερς" μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 51ο λεπτό του αγώνα, με τον Ραούλ Χιμένεζ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ευστοχεί, κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Εσπιρίτο Σάντο ανέβαζαν την πίεση τους προς την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, αλλά ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είχε στήσει καλά την ομάδα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί μόλις ένα σουτ στην εστία σε ολόκληρη την αναμέτρηση με το 0-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Μεγάλη ανατροπή για την Έβερτον - Μοιράστηκαν βαθμούς Μπρέντφορντ και Γουέστ Χαμ

Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε στο Λίβερπουλ, με την Έβερτον να επικρατεί με ανατροπή της Κρίσταλ Πάλας και να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που την έκανε να "ξεκολλήσει" από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε καλύτερα για τους φιλοξενούμενους, με τον Γκεχί να κάνει το 0-1 στο 10ο μόλις λεπτό, "σιωπώντας" τους οπαδούς στο "Γκούντισον Παρκ" που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να δουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται για ακόμη μία φορά.

Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν άρδην, με τον ΜκΝιλ να κάνει το 1-1 στο 47ο λεπτό ύστερα από ασίστ του Γιανγκ, ενώ ο ίδιος παίκτης επτά λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τα "ζαχαρωτά" που είδαν επιτέλους τη... χαρά του τριπόντου για πρώτη φορά φέτος.

Ιστορία έγραψε στη Premier League με τις εκκινήσεις της στα παιχνίδια η Μπρέντφορντ, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος που έχει σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο(!) λεπτό του αγώνα.

Το ίδιο συνέβη και στον αγώνα κόντρα στην Γουέστ Χαμ, με τον Μπουέμο να βάζει ακόμη ένα τέρμα φέτος, αλλά ο αρχηγός των "σφυριών", Τόμας Σούτσεκ, ισοφάρισε στο 54ο λεπτό και έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του που πίεσε μέχρι το τέλος για την ολική ανατροπή.